23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İşte Kevansaray Buluşması

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde düzenlenen '1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri' kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Çevre Kültür Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL), Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Tarihi Kentler Birliği (UNESCO AIAP) tarafından ortaklaşa düzenlenen '1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri' törenlerle başladı.

Battalgazi'deki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nın bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenlerine Vali Vekili Mehmlet Cilacı, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti il temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Batalgazi Belediye Başkanı Selahatin Gürkan, medeniyetlere ev sahipliği yapan Battalgazi İlçesi'ni tanıtmanın yanında birlik ve beraberliği pekiştirmek için ilçede ilk kez böyle bir şenlik düzenlediklerini ifade etti. Yapılan protokol konuşmalarından sonra, ilçeye ve şenliğe katkıda bulunanlara plaket verildi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Semah Grubu'nun gösterilerinden sonra, tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerde ve serbest olarak çalışan toplam 105 sanatçının eserinden oluşan 'Kervansaray Buluşması' adlı resim, heykel, seramik, Türk el sanatları ve fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiden sonra Bahçelievler Mahallesi'nde İlhan İmik tarafından yaptırılacak olan ilköğretim okulunun temeli atıldı. Yeniden düzenlenen belediye hizmet binasının açılışından sonra, Hasan Basri Türbesi'nin yanındaki Belediye Sosyal Tesisleri'nin açılış töreni yapılarak, vatandaşlara ikramda bulunuldu. İkramda, Battalgazi ilçesindeki her mahalle ayrı ayrı kendi yöresel yemeklerini açık büfe şeklinde davetlilere ikram etti. Gelen davetliler, yöresel yemeklerden bolca yedi.

Etkinlikler kapsamında daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Ufuk Esin, Ressam Mehmet Güleryüz ve Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan'ın katıldığı panele geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 18:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat okumuş IP: 212.175.112.xxx Tarih : 18.01.2007 12:33:24
kervan sarayın tam anlamıyla ne olduğunu anlatamamışsınız gecmiş türkiye kervan saraylarını anlatmalısınız