22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

SYDV 226 kişiyi ev sahibi yaptı

Darende ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bugüne kadar 226 kişiye gelir getirici proje desteğinde bulunulduğu bildirildi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül, en fazla proje desteğinin 2006-2007 yıllarında gerçekleştiğini, verilen proje destekleri arasında, süt inekçiliği, alabalıkçılık, seracılık, oto kaporta, elektrikçilik, boyacılık, züccaciye, el traktörü, hazır giyim bulunduğunu, projeler için verilen desteğin 676 bin YTL tutarında olduğunu, 7 vatandaşa ait çeşitli konulardaki iş kurma desteği taleplerinin ise değerlendirmeye alındığını kaydetti.

Kaymakam Karagül, vakıf tarafından istihdam eğitimi kapsamında, 1 adet parke taşı ustalığı eğitim projesinin devam ettiğini, proje sonunda verilen eğitim ile işsiz insanların kalifiye elaman olarak yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydederek, 25 kişinin ağaçlandırma projesi ile geçici de olsa istihdam edildiğini, ilçede kurulu bulunan tarımsal bir kooperatife süt toplama tankı ve kamyonet satın alındığını ifade etti.

Balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmeyi hedeflediklerini dile getiren Vural Karagül, şartları uygun olan herkesin bu krediye başvurabileceğini söyledi.. Karagül, gelir getirici kredi desteğinin kırsal kesimde 7 bin 500 YTL, kentsel alanda ise 10 bin YTL’ye kadar verildiğini, geri ödemelerin ise 2 yıl ödemesiz toplam 6 yılda faizsiz olarak yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf efeli IP: 85.105.217.xxx Tarih : 8.02.2008 14:00:44

darense gibi küçük bir ilçede böylesine büyük hizmetler vermek zor olsa gerek. çalışmalarınızın devamını diliyorum ancak 226 kişiyi nasıl ev sahibi yaptığınız konusunda biraz bilgilerinize ihtiyacım var. Ben de Darende'liym ve Konya selçuk üniversitesi veteriner fak. son sınıf öğrencisiyim.Sizin de aracılığı ile ev ihtiyacı olan bir yakınıma bu konuda yardımcı olmak istiyorum.İlginiz için teşekkür ederim kolay gelsin.(muslumefeli@mynet.com)