22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kur'an bülbülleri ağlattı

Malatya'nın Darende İlçesi'nde düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim ziyafeti' programı büyük ilgi gördü.

Anadolu Gençlik Dergisi Darende Temsilciliği tarafından organize edilen 'Kur'an-ı Kerim ziyafeti' programı, Darende Festival Alanı'nda yapıldı. Programa Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Hamidettin Ateş, ünlü sünnetçi Kemal Özkan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyraz, ilçe Müftüsü Ünal Tan, bir çok daire amirleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Tribünlerde yer bulamayan vatandaşlar, çim sahanın büyük kısmını doldurdu. Programa katılan G. Afrika'dan Abdurrahman Sadien, Mısır'dan Ali Mahmud Farac ve Türkiye'den Hacı Bayramı Veli Camii İmamı Abdulkadir Şehitoğlu, izleyenlere unutulmaz bir Kur'an dinletisi sundu. İzleyenlerin bir çoğunun gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Gecede konuşan Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı İlyas Tangüç, "Türkiye'nin dört bir yanını karış karış gezen bir kardeşinizim. Gittiğimiz yerlerdeki kardeşlerimiz hayıflanıyor. Şurada kilise ev açıldı, burada misyonerlik faaliyeti yapılıyor, burada İncil dağıtıyorlar diye. Ben de diyorum ki hiç endişe etmeyin. Asla endişeniz olmasın, bu milletin mayası sağlamdır, temizdir. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, ne kadar İncil dağıtırlarsa dağıtsınlar, ne kadar kilise evler açarsa açsınlar, bu millet bin yıl İslam'a hizmet etmiştir. Daha binlerce yıl hizmet etmeye devam edecektir. Bu yoldan bizi kimse alı koyamayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:04:16
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?