4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

"Endişeye gerek yok"

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Azmi Aksu, özelleştirme kapsamında bulunan Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirilecek olan fabrikalar arasındaki en şanslı fabrika olduğunu belirterek, "Özelleştirmeden ötürü hiç kimsenin endişe etmesine gerek yoktur" dedi.

Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nün Muş'ta yaptırdığı 8 derslikli Şeker Lisesi'nin açılış törenine katılmak üzere 2 gündür Muş'ta bulunan Mehmet Azmi Aksu, özelleştirilecek olan fabrikalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özelleştirme kapsamında bulunan Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi halinde şimdiki durumundan hiçbir farklı yanının olmayacağını söyleyen Aksu, hiç kimsenin özelleştirmeden ötürü hiç kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını belirtti.

Aksu, "Vatandaş özelleştirmeyi kapanma ile karıştırıyorlar. Bu vatandaşın düşündüğü gibi değil. Yani Muş Şeker Fabrikası her halükarda çalışacak bir fabrikadır. Fabrikamızda bir tek su arıtma sorunu var. Bununda ihalesini yaptık ve bu eksiği de gidereceğiz. 3 milyon TL ile arıtma tesisini de tamamladığımız zaman Muş Şeker Fabrikası Türkiye'nin en güzel fabrikası olacaktır. Bu sebeple Muş Şeker Fabrikası ile ilgili endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Bu konuda hiçbir zaman çiftçilerimiz tedirgin olmasınlar. Çiftçilerimiz yine pancaranı ekebilecekler. Yaklaşık bir ay önce vadeli şeker satışına başladık. Kısa sürede Muş Şeker Fabrikası'nda 18 bin ton şeker satışı gerçekleşti. Satışı yapılan şeker muhtelif illere naklediliyor ve Muş'a da bir canlılık geliyor. Özelleştirmeden ötürü endişe edilecek hiçbir şey yok. Muş Şeker Fabrikası aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Çiftçilerimizin de esnaflarımızın da hiçbir endişe etmesine gerek yok" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 15:50:03
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 15:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.23.xxx Tarih : 22.03.2009 13:40:22

Artık yeter Muş Şeker Fab. her yıl standart vurgunlarıdan kurtarmak lazım. Fab. çalışan bazı açık gözler her yıl farklı yöntemlerde vurgunlarını vurup zavallıl çiftçilerin sırtından çıkarıyorlardı. Zaten düzgün yönetilmiyen başı boş bir kurum halini almıştı. En kısa sürede özelleşmesi gerekiyor.