4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

"Risk grubundakiler aşı olsun!"

VARTO'DA GRİBAL ENFEKSİYON HASTALIKLARI ARTTI

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Ceyhun Açarı, son günlerde gribal enfeksiyon rahatsızlığı yüzünden müracaatların arttığını belirterek vatandaşların tedbirli olmalarını, risk grubunda olanların Domuz Gribi aşısı yaptırması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Ceyhun Açarı, havaların soğumasıyla birilikte gribal enfeksiyonların atış gösterdiğini ve özellikle Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan (YİBO) gelen öğrencilerin ağırlıkta olduğunu söyledi. Hastaların gerekli tedavilerinin yapılarak gerekli ilaçların verildiğini, istirahat yapmalarının tavsiye edildiğini anlatan Dr. Açarı "Hastalara tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Domuz Gribi Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de olabilir. Daha önceki müracaatlarda yapılan araştırmalarda 6 tane vakamız olmuştu. Bunların tahlilleri yapıldı ve sonuçlar 3 kişide pozitif ve 3 kişide ise negatif olarak çıktı. Bu hastalarımızın da gerekli tedavileri yapılarak evlerine gönderildi. Aslında bu gribal enfeksiyonunda ölümcül bir hastalık olduğu bilinmektedir. Risk gurubunda olan vatandaşların Domuz Gribi ile ilgili olarak aşılanmaları gerekmektedir. Hastanemizdeki personellere aşı yapıldı. Söylendiğinin aksine hiçbir personel sorun yaşamadı ve yan etkisini de görmedik. Aşıların boşa gitmemesi açısında özellikle vatandaşların aşı olmalarını istiyorum. Aşının faydasının olacağını kanaatindeyim. Vatandaşların aşıya soğuk bakmamalarını, bu yöndeki çalışmalara katılmalarını istiyorum" dedi.

Dr. Ceyhun Açarı, Domuz Gribi hastalığının Türkiye'de olduğu gibi Varto'da da yabana atılmaması gerektiği, özellikle hamile bayanların aşılanmaları ve aşıların da sağlık ocaklarında ücretsiz yapıldığını söyledi. Dr. Açarı, özellikle gribal enfeksiyona karşı vatandaşların üşütmemelerini ve evde bol bol dinlenip vitamin almalarını, hijyene dikkat etmelerini, özellikle aksırmak ve öksürmekte olan vatandaşların maske takmalarını önerdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?