27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

"Türkiye özgürlükler ülkesi"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye'nin özgürlükler ülkesi olduğunu söyledi. 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı kongresine katılmak üzere havayolu ile Muş'a geldi. 

Havaalanında Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve partililer tarafından karşılanan Egemen Bağış, daha sonra Muş Belediye Başkan Vekili Deniz Memiş'i makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bağış, Türkiye'nin her karış toprağının kendileri için kutsal olduğunu söyledi. 

Ak Parti'nin hizmet yaparken ayırım yapmadığını ifade eden bağış; "Türkiye Cumhuriyet'inin her karış toprağı bizim için kutsaldır, bizim için emanettir, şehit kanları ile sulanmıştır ve biz bu ülkede hiçbir şekilde insanlarımız arasından ayırım yapmadık, hiçbir şekilde insanlarımızın ne etnik kökeni, ne dini inancı, ne siyasi yaklaşımı açısından hiçbir fark yapmadan Türkiye'nin her bir köşesine, her bir noktasında eşit imkanları, eşit hizmetleri götürmek için çabalıyoruz. Ne çocuklarımıza ücretsiz ders kitabı verirken Muşluyla Edirneli arasında bir ayırım yaptık, ne hastanelerimizi birleştirirken Bingöllü ile Artvinli arasında herhangi bir ayrım yaptık, ne duble yolları yaparken Diyarbakırlı ile İstanbullu arasında ayrım yaptık. Ak Parti kendi ambleminde görüldüğü üzere Türkiye'nin yedi bölgesine Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarını, desteğini, kaynağını, ışığını eşit miktarda dağıtmak konusunda iddialıdır. Biz yola çıkarken, yolsuzluklarla, yoksulluklarla ve yasaklarla mücadele edeceğiz dedik. Çok şükür bugün bir zamanlar yasak addedilen şeylerin özgürlük çerçevesi içerisinde, bireysel özgürlükler çerçevesinde yaşandığını görüyoruz. Bir zamanlar insanların etnik kimliğini söylemeye korktuğu bu ülkede bugün farklı dillerde, farklı lehçelerde tiyatro eserleri sergileniyor" dedi.
Belli bir zümrenin partisi olmadıklarını ifade eden Bağış yaptığı açıklamada; "Türkiye düne nazaran çok demokratik, çok daha müreffeh bir ülkedir ama bu noktayla da yetinecek değiliz. Biz attığımız demokratik adımlardan hiçbir şekilde geri adım atmadan, devletle milletin barışmasını sağlamak idealinde her geçen gün daha güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam ilkesiyle çıktığımız bu yolculukta Türkiye milleti Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları bizi yalnız bırakmadı. Biz bugün Türkiye'deki sadece belli bir zümrenin partisi değiliz. Türklerin de, Kürtlerin de, Çerkezlerin de, Lazların da, Ermenilerin de, Süryanilerin de, Musevilerin de, işçilerin de, memurların da hangi kategoride insanımızı incelerseniz inceleyin birinci partiyiz. Onların oy kullandığı partiler içerisinde birinci partiyiz. Bu mesuliyetin bilinci içerisinde hareket etmeliyiz, bu ülkede hiç kimsenin huzurumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde Türkiye'nin sorunlarını hep birlikte çözmeye devam edeceğiz" seklinde konuştu. 

Belediye Başkan Vekili Deniz Memiş ise, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın Muş'a gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Bölgede en huzurlu ilin Muş olduğunu söyleyen Memiş; "Devlet bütün birimleri ile burada hizmet etmeye devam ediyor. Bu da bizi mutlu etmektedir. İnşallah nahoş olaylar Muş'ta yaşanmaz, biz istenmeyen olaylara ev sahipliği yapmak istemiyoruz" diye konuştu.

Egemen Bağış daha sonra Ak Parti Muş İl Başkanlığı'nı ziyaret edip partililerle bir süre sohbet etti. Bağış, Ak Parti Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere karayolu ile Bingöl'e hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?