3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

100 bin çocuğa sağlık taraması

Muş’ta Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında 100 bin çocuk sağlık kontrolünden geçirilecek. Kampanyanın startı, Şehit İzzettin Polat İlköğretim Okulu’nda verildi.

Okulların ikinci döneminin başlamasıyla birlikte il, ilçe ve köylerdeki bütün öğrencilerin sağlık taramasından geçirilmesi amacıyla başlatılan kampanyanın startı, Şehit İzzettin Polat İlköğretim Okulu’nda verildi.

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Metin Gürak, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Şinasi Çaşkurlu ve Hava Meydan Komutanı Havacı Kurmay Albay Serdar Özgür’ün katıldığı programda okuldaki 500 öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

Kampanyanın, okulların kapanmasına kadar devam edeceğini ve bütün okulların sağlık taramasından geçirileceği bildirildi. Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktorların yanı sıra, İl Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Hava Meydan Komutanlığı’nda görevli askeri doktorların da katılacakları kampanya kapsamında bütün öğrenciler sağlık taramasından geçirilecek.

Askerlerin ve Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürütecekleri kampanya kapsamında yaklaşık 100 bin çocuğun sağlık taramasından geçirileceğini belirten Muş Valisi İbrahim Özçimen, örnek bir çalışmanın sergileneceğini söyledi.

Yapılan sağlık taramasında gerekli görülen hastaların Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınacağını kaydeden Vali Özçimen, "Aramızda ayrı gayri yoktur. Askerlerimizde bizim gibi her göreve koşuyor. Kendi görevlerinin dışında bizimle birlikte vatandaşımızın yanında yer alarak hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürmektedir. Askerlerimiz her alanda olduğu gibi bu konuda da örnek davranış sergilemiştir. Bu vatan uğruna canını feda eden vatan evlatlarımıza her zaman için minnet ve şükran borçluyuz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 20:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?