4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

100 öğretmene soruşturma!

MUŞ'TA BİR GÜN İŞ BIRAKAN 100 ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

Muş'un Varto ilçesinde 25 Kasım 2009 yılında sendikal haklarını istemek üzere bir gün iş bırakan 100'e yakın öğretmen hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen görevli müfettişlerin, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında soruşturma açılan öğretmenlerin ifadelerini almaya başladığı bildirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Varto Eğitimsen Şube Temsilcisi Barış Bozkır, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen ve diğer sendikaların almış oldukları karar doğrultusunda, üretimden gelen uygunsuzlukla bir günlük iş bırakma eylemine katıldıklarını söyledi. Bu eylemdeki amaçlarının grevli toplu

sözleşme hakkının memurlara tanınması olduğunu belirten Bozkır, "Zaten Danıştay'ın geçmiş yıllarda yapılan eylemlerin sonunda verilen karar doğrultusunda bir günlük işe gelmemenin bir mazeret olduğu, bu eyleme katılanların bir günlük mazeretlerinin kabul edilmesi konusunda verdiği kararlar var. Başbakan'ın da 30.01.2010 tarihinde 2010-2 sayılı genelgesinde bu konuda haklı olduklarımız görülecektir. Bununla ilgili olarak verilen onlarca karar vardır. Geçen hafta İzmir'de soruşturma başladı. On binin

üzerinde memura inceleme sonucunda bir cezanın verilemeyeceği kararı bağlandı. Bazı yerlerde kınama yapıldıysa da bunla itiraz üzerine muhtemelen geri alınacaktır. Amacımız eğitim ve öğretimi aksatmak değil. Ama bizler de bu ülkede sendikal haklarımızın verilmesini istiyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ise, "Ön incelemeleri yapmak üzere Muş'tan gelen müfettişler, 50-70 civarında öğretmenimizin ifadelerini alacak. Eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde bir düzenleme yaptık. Bütün öğretmenler, ifadeleri yazılı bir şekilde yarım saat içerisinde alınarak okullarına gidecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 13:41:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 22:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?