4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

11 çeşit kiraz yetiştirdi

11 ÇEŞİT KİRAZ YETİŞTİRDİ

Muş'ta uzun yıllardır babasının mesleğini sürdürerek bağcılık yapan vatandaş, yetiştirdiği 11 çeşit kirazı hem tanıttı, hem de eş dosta ikram etti.

Kale Bağları mevkiinde bağcılık yapan Şahin Toplu, yetiştirdiği kirazların adını ve cinsini bilmediğini söyledi. Muş'taki bağlar için 'Ağaç dikilmez, ekin elde edilmez' diyenlerin gelip buralarda incelemelerde bulunmaları gerektiğini belirten Şahin Toplu, gerek Valiliğin, gerek Tarım İl Müdürlüğünün destek vermesi halinde birçok ürünün Muş'ta da yetiştirilebileceğini belirtti.

Çok zor şartlar altında üzüm başta olmak üzere meyve yetiştirdiğini belirten Toplu, halen ilkel yöntemlerle üretim yapan bağcıların, Tarım Müdürlüğü yetkililerinin desteği ile daha iyi şartlarda bağcılık yapabileceklerini kaydetti. Yetiştirdiği kirazların arasında yurt dışına ihraç edilecek kirazların da olduğunu, ancak bunca emek veren bağcıların bağlarının yolunun dahi yapılmadığını, su sorunu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Şahit Topcu, Hacı Şeref Camii önünde yetiştirdiği kirazları tanıtarak eş dosta ikram etti.

11 ÇEŞİT KİRAZ YETİŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 17:29:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 22:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?