7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

110 köyde beyaz esaret!

Muş'ta, dün geceden beri aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 110 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Muş Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri geceden beri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İl merkezinde etkisini azaltan kar yağışı; Korkut ve Hasköy ilçesinde aralıksız devam ediyor. Karayolları ekipleri, Muş-Bitlis karayolunda kar küreme ve yol genişletme çalışması yapıyorlar. Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, Muş-Bingöl, Muş-Kulp, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis karayolu güzergahlarında geceden beri karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Ömeroğlu, "Ekiplerimiz vardiyalı olarak geceden beri aralıksız çalışıyorlar. Zaman zaman tipi ve fırtına nedeni ile yollarımızda sıkıntı oluyor. Ama anında müdahale ederek yol ağlarımızı açık tutuyoruz" dedi.

Muş'un Hasköy ilçesinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. Belediyeye ait iş makineleri, önce ilçe merkezinde daha sonra da mahalle aralarında kar temizleme çalışması yaparak, vatandaşların ulaşım sıkıntısı yaşamamasını sağladılar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, 110 köy yolunun kapalı olduğunu belirterek, ihbarlar doğrultusunda bu sayının daha da yükselebileceğini vurguladı

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:41:54
Güncelleme :13 Şubat 2013 Çarşamba 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?