3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

13 yıldır yollarda

13 YILDIR YOLLARDA

Muş'ta uzun yıllardır her gün kilometrece yolu yürüyerek seyyar satıcılık yapan 73 yaşındaki vatandaş, 8 nüfuslu ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden Resul Burgaz (73), 13 yıldır köy köy dolaşarak seyyar satıcılık yapıyor. Sabahın erken saatlerinde tekerlekli seyyar tezgahına yüklediği terliklerini satmak için il merkezine yakın köy ve beldelere giderek satış yapmaya çalıştığını ifade eden Resul Burgaz, hayat şartlarının çok zor olduğunu söyledi. Geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu ve söyleyen Burgaz, her gün kilometrelerce yol kat ederek ekmeğinin peşinden koştuğunu söyledi.

Tek sermayesinin tekerlekli seyyar tezgahı olduğunu söyleyen Burgaz; "Halkın talebine göre toptancılardan eşya alarak köy köy dolaşıp satıyorum. Sabahın erken saatlerinde eşyaları tezgahıma dizip merkeze yakın yerleşim birimlerine gidiyorum. Her gün kilometrelerce dolaşıp satış yapmaya çalışıyorum. İşim zor ama çalışmaya mecburum. Merkeze yakın beldeler ve köylere giderek satış yapıyorum. Bazen satışlar iyi olurken bazen kilometrelerce yol kat etmemize rağmen hiçbir satış yapmadan geri dönüyorum. Hayat

şartları artık çok zor, boş durmak olmuyor, çalışıp geçimimizi sağlamak zorundayız" dedi.

Bazı köylerde takas yoluyla satış yaptığını kaydeden Burgaz; "Özellikle Güzeltepe köyü civarında vatandaşlar takas usulüyle alışveriş yapıyor. Bazen köylülerde nakit olmuyor. Ben de yumurta karşılığı satış yapıyorum. Bir yumurtayı 25 kuruşa hesaplıyor, bu şekilde de satış yapıyorum" diye konuştu.

13 YILDIR YOLLARDA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 13:59:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 22:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?