6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

14 saat sonra mutlu son

Muş'un Korkut ilçesinde uçkun toplamak için dağa çıkan 11 yaşındaki çocuk kayboldu. Geceyi terk edilmiş bir köyde bir kayanın altında geçiren çocuk, 14 saatlik çalışmanın ardından bulundu.

İddiaya göre ilçeye bağlı İçboğaz köyünde yaşayan Nurhak Elmastaş (11), köydeki arkadaşlarıyla birlikte 'uçkun' toplamak için dağa çıktı. Bir süre grupla birlikte dağda dolaşan çocuk, daha sonra arkadaşlarından ayrıldı. Akşam saatlerinde köye gelmeyen çocuğu aramak için köylüler bölgeye gitti. Çocuğu yaklaşık 1 saat arayan köylüler, sonuç almayınca jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Muş Doğa Sporları ve Dağcılık Arama Kurtarma Derneği'ne (MUDOSK) haber verdi.

Hemen bölgeye giden ekipler, yaklaşık 20 kilometrelik alanda arama çalışmalarına başladı. Jandarma ekipleri tarafından getirilen işaret fişeğinin de kullanıldığı aramada, ilk olarak çocuğa ait olduğu düşünülen uçkun dolu bir poşet bulundu. Aramayı bu noktada yoğunlaştıran ancak sonuç alamayan ekipler, 7 saatlik çalışmanın ardından sabahın olmasını beklemeye karar verdi. Tan vaktiyle birlikte tekrar çocuğu aramaya başlayan ekipler ve köylüler, yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Gültepe köyünde, terk edilmiş olan Ekenek mezrasına gitti.

Burada yapılan arama çalışmalarında bir kayanın altında uyurken bulunan Nurhak Elmastaş, Kaymakam Adnan Daldal'ın makam aracıyla bölgeden alındı. Arazi özellikli makam aracıyla bölgeden çıkarılan Nurhak Elmastaş, yolda ambulansa nakledildi. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Elmastaş, Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten sağlık ekipleri, sadece üşüdüğünü ve bir kolunda darbeye bağlı ağrı olduğunu söyledi.

Arama çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İçboğaz Muhtarı Mahmut Arat, çocuğun akşam saat 16.00 sıralarında kaybolduğunu duyduklarını söyledi. Köylülerle birlikte arazide arama çalışması yaptıklarını belirten Mahmut Arat, "Yaptığımız aramalardan bir sonuç alamayınca jandarma, AFAD ve MUDOSK ekipleri yardıma geldi. Sabaha kadar çalışma yaptık. Sayın Kaymakamımız da arama çalışmalarını sabaha kadar koordine etti. Tüm birimler çocuğun bulunması için hiç uyumadan çalıştı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 15:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?