6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

2,5 aylık esaret bitti

Muş'ta yaklaşık 75 gündür yolu ulaşıma kapalı Üçevler grup köylerinin yolları ulaşıma açıldı.

Muş'un güney kesimindeki dağlık bölgede bulunan Üçevler köy grubunda karla mücadele çalışmasını sürdüren İl Özel İdaresi Genel sekreterliği ekipleri, zorlu bir çalışmanın ardından 23 kilometrelik yolu ulaşıma açmayı başardı. 9 köy ve 11 mezranın bulunduğu bölgenin ulaşımının sağlanması için 3 dozer, 1 greyder ve 10 personelle yol açma çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, bölgede merkezi konumda bulunan Üçevler köyüne ulaştı.

Yol açma çalışmalarını yerinde takip eden Özel idare Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, çalışanlara baklava ikram etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Şehmus Yentür, "Çetin kış koşullarında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kar kalınlığı bölgenin bazı yerlerinde 6-7 metre civarında. Bir haftadır bu yolda çalışıyoruz. 3 dozer 1 greyderle geceli gündüzlü yol açma çalışmasına devam ettik. Bir haftanın ardından 75 gün önce ulaşıma kapanın 23 kilometrelik grup yolumuzu bugün itibariyle ulaşıma açtık" dedi.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte bugüne kadar yaklaşık 43 bin kilometre yolu ulaşıma açtıklarını ifade eden Yentür, "Bilindiği üzere son yılların en şiddetli kış mevsimini geçirdik. Bugüne kadar 43 bin kilometre yol açıma çalışması yaptık. 645 bin ton yakıt sarfiyatı olmuştur" şeklinde konuştu.

Üçevler köy muhtarı Aydın Subaşı ise, "Yaklaşık 75 gündür yollarımız kapalı durumda. Yıllardır böyle bir kışı ne gördük ne de yaşadık. Özel idare ekipleri haftalardır çalışıyorlar yolumuz açtılar gece gündüz çalışıp geldiler. Saman sıkıntısı ve yiyecek sıkıntısı vardı bunları hep giderdik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2012 Pazartesi 17:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?