7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

20 bin öğrenciye ücretsiz kitap

Muş'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TİMAŞ Yayınları ve Ayka Kitabevi işbirliğinde açılan fuarda 10 bin öğrenciye kumbara dağıtıldı. Fuar boyunca 20 bin öğrenciye ise ücretsiz kitap dağıtılacağı belirtildi.

Endüstri Meslek Teknik Lisesi konferans salonunda 4 gün devam edecek fuarda, kent merkezi ve köylerden öğrencilerin fuarla tanıştırılacağı belirtildi. TİMAŞ Yayınları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Cuma Yener, yayınevlerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye genelinde 2008 yılından bu yana başlattığı 'Benim Kitap Kumbaram Kampanyası'nın devam ettiğini söyledi.

"30 BİN KİTAP FUARDA SERGİLENDİ"

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Taşdemir ise Muş Belediyesi'nin de desteğiyle yaklaşık 10 bin öğrenciyi köylerden fuara getireceklerini ifade etti.

Öğrencilerin bire bir fuarda kitap seçerek verilen çeklerle alış veriş yapacağını kaydeden Taşdemir, fuara destek vermek isteyen iş adamlarını ve hayırseverlerin de katkılarını beklediklerini hatırlattı.

Fuar ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Taşdemir, "Bu sosyal sorumluluk projesidir. Merkezde çocukların her birine kumbara dağıtıldı. Yaklaşık 10 bin kumbara okuldaki öğrencilere dağıtıldı. Bu kumbaralar sayesinde öğrenciler tutumlu olma alışkanlığını kazanıyorlar. Küçük küçük biriktirdikleri harçlıklarla tutumlu olmayı öğrenmiş olacaklardır. Burada büyük bir kitap fuarı açıldı. Okul öncesi, İlköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kitapları kapsıyor. Büyük öğrenciler için Bakanlığın tavsiye ettiği tüm kitaplar mevcut. Burada öğrencilere çek veriliyor. Bu çek sayesinde öğrenciler kitaplarını tek tek seçiyor ve çekte bulunan lirası kadar ödeme yapıyor." dedi.

Fuara İl Özel İdaresi'nin bin kitap bağışında bulunduğunu kaydeden Taşdemir, şöyle devam etti: "Muş Teknik Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü ile Okul Aile Birliği Başkanlığı 300 kitapla, Dizdaroğlu Market 400, Oner İnşaat 200, Gürtürkler Petrol 200, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 200 kitap ve Ziraat Bankası da 150 TL kitap desteğinde bulundu. Diğer kuruluşlarımızdan da bu desteği bekliyoruz. Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün araçları ile köylerdeki öğrencileri fuara getiriyoruz. 10 bin kumbara dağıtıldı ve fuar gezildi. Yaklaşık 10 bin öğrenciyi de köylerden getirerek toplam 20 bin öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz."

Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir'in açılan kitap fuarı için büyük gayret sarf ettiğini belirten Taşdemir, fuara ayrıca Yazar Cem Gülbent ve Serhan Büyükkeçeci'nin de katılacağını açıkladı. Taşdemir, "Özellikle Vali Yardımcımız Fatih Demir Beyin çok büyük katkıları oldu. Vali Yardımcımız tek tek firmaları ziyaret ederek fuar için katkı sunuyor. Bu günde fuara ekleme yapılarak 30 bine yakın kitap stantta yerini aldı. Ayrıca bu fuara velilerde gelebiliyor ve istediği kitabı alarak katkıda bulunabiliyor. Bizim için en önemli amaç ise öğrencilerin bire bir kitap alması, kitapları karıştırıp bu alışkanlığı kazanmasıdır." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2013 Perşembe 18:35:04
Güncelleme :29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?