19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

20 kız daha okullu oldu

Muş Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda geçen yıldan itibaren başlatılan kız öğrencilerin okula kazandırılması çalışmaları sürdürülüyor. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte öğretmenler köy köy dolaşarak geçen yıl okula kayıt ettikleri öğrencileri araçlarla alıp okula getirirken, bu yıl 20 öğrencinin daha yeniden okula kaydı sağlandı. 

2007-2008 eğitim ve öğretim yılında Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun kız YİBO'ya dönüştürülmesinin ardından köy köy dolaşıp kız öğrencileri okula kazandırılması için çalışmalar arttırılmış ve okula gitmeyen kız çocukları okula kazandırılmaya başlanmıştı. Bu yıl okulların açılması ile birlikte öğrenciler yeniden öğretmenleri tarafından köylerinden alınıp okullarına getirilirken, güzel görüntüler oluşturuldu. Alparslan YİBO'da görevli öğretmenler Varto ilçesinin Erdoğan, Boyalı, Bağiçi, Kumlukaya ve Akçetepe köylerinde okula kayıtlı olan ve okula gitmeyen kız çocuklarını yeniden okula kazandırmak için çalışma yaptılar. 

Kız çocuklarının okula kazandırılması için sürdürülen çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan Alparslan YİBO Müdürü Mehmet Güneş, "Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Valiliği'nin destekleri ile yürütülen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çalışmaları başarıyla sürüyor. Okulumuza ait minibüsle köylere gidip, eski öğrencilerimizi okula getiriyoruz. Ayrıca, okula gitmeyen kızlarımızı da tespit ederek, aileleriyle görüşüyoruz. Onları kızlarını okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışıyoruz. Geçen yıl 300'ün üzerinde kız çocuğu okullu oldu. Bu yıl ise şu ana kadar 20 öğrenci tespit ettik ve ailelerini ikna ettik. Bu çocuklarımızı da okula kazandıracağız" dedi. 

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, Alparslan YİBO'da görevli öğretmenlerin duyarlı bir şekilde çalıştıklarını ve çocukların okula kazandırılması için örnek bir çalışma sergilediklerini söyledi. Bayraktar, ''Bize talepte bulunan hiç bir kız çocuğumuzu geri çevirmeyeceğiz. Kesinlikle yer sıkıntımız yok. Yeter ki velilerimiz çocuklarını okula göndermek istesinler'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:09:35
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 17:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?