19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

20 metrekarede 7 nüfus yaşıyorlar

Muş'un Kızılağaç beldesinde yardımsever bir vatandaşın verdiği 20 metrekarelik iki odalı evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Gürtürk ailesi hayırseverlerin yardım elini bekliyor.

Kızılağaç beldesinde yaşayan ve hasta olduğu için çalışamayan Maşallah Gürtürk, ailesini geçindirmekte güçlük çekiyor. Verem tedavisi gören ve astım hastası olan Maşallah Gürtürk, eşi Garipşah ve beş çocuğu ile birlikte harabeyi andıran 20 metrekare bir evde yaşıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle okul çağındaki iki çocuğunu okula gönderemediğini Maşallah Gürtürk, yetkili ve hayırseverlerin yardımlarını beklediğini söyledi.

Maşallah Göktürk, 13 yıllık evli ve yardıma muhtaç durumda olduklarını belirtti. Göktürk, "Ben hasta olduğum için çalışamıyorum. Bu sebeple ailemin geçimini yapmakta ve kendi tedavi giderlerimi karşılamakta güçlük çekiyorum. Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sürekli olarak tedavi amaçlı gidiyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı benim yol paramı falan karşılıyor ama sadece yol masrafı ile tedaviye gitmek mümkün değil" dedi.

Yardımsever bir vatandaşın verdiği evde yaşamlarını sürdürdüğünü ve evinde yılanların bulunduğunu belirten Göktürk, geceleri korkudan yatamadıklarını ifade etti. Gürtürk, "Evde geceleri korkudan yatamıyoruz. Bugüne kadar evin içerisinde iki tane yılan öldürdüm. Ama buradan başka gidecek yerimiz yok. Yılan da olsa mecburen burada kalmak zorundayız. Kış mevsiminde bu evde kalmamız çok güç oluyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle okul çağındaki iki çocuğumu okula gönderemiyorum. Komşularımızın yardımları ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ama içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtulmak için hayırsever vatandaşlar ve devletin yardımını bekliyoruz" dedi.

Anne Garipşah Gürtürk ise, eşinin hasta olmasından dolayı çalışamadığını ve maddi durumlarının çok kötü olduğunu söyleyerek, hayırseverlerden yardım beklediklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?