4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

22 yıl sonra gelen mutluluk

Cevizlidere Köyü’nde meydana gelen çığ felaketi nedeniyle evleri yıkılan köylüler, 22 yıl aradan sonra konutlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. 32 hak sahibi, kurayla konutlarını belirlerken, bazı hak sahiplerinin hayatta olmaması nedeniyle çocukları konutlarını teslim aldı.

Cevizlidere Köyü’nde meydana gelen çığ felaketi sebebi ile evleri yıkılan vatandaşlar, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde düzenlenen törende çektikleri kurayla 22 yıl önce sözünü aldıkları konutlarına kavuştular. Çığ felaketinden dolayı hak sahibi olan 32 vatandaşın konutunun tamamlanarak teslim edildiğini söyleyen Bayındırlık ve İskan Müdürü Ayhan Uçak, "22 yıldır konutlarını bekleyen vatandaşlara söz verilen konutların temeli 2002 yılında atıldı ve zamanında bitirilerek bugün çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edilmiştir. Vatandaşlarımız bugün konutlarına kavuşmanın sevincini yaşıyorlar. Konutlarımız son çıkan deprem şartnamesine göre inşa edilmiştir" dedi.

22 yıldır konut beklediklerini ve babasının konutlarını alabilmek için çok uğraştığını söyleyen Şerif Uygur, "Babam bu konutu almak için çok uğraştı; ama ne yazık ki göremeden vefat etti. Bugün babamın hayatta olmaması sebebi ile onun yerine varisi olarak konutu ben teslim alıyorum. 22 yıl gecikmiş hakkımızı almanın sevincini yaşıyoruz. Bunu babamla paylaşmak isterdim; ama olmadı" şeklinde konuştu.

muş
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?