26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

241 köye hala ulaşılamıyor

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, il genelinde kapanan 359 köy yolundan 118'inin yeniden ulaşıma açıldığını, 241 köy yolu için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Muş'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından çalışmalara başlandı. Genel Sekreter Ahmet Güngör, karla mücadele için oluşturulan 17 ekibin yol açma çalışmalarına başladığını söyledi. Kar yağışı ve fırtınanın yolları tamamen ulaşıma kapattığını söyleyen Güngör, "Tüm köy yollarımızı kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini azaltmasının ardından ekiplerimiz köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına başlamışlardır" dedi.

Kış mevsimi itibari ile bugüne kadar 9 bin 110 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptıklarını söyleyen Güngör, "Kar yağışı aralıklarla devam ederken tipi sebebiyle sıkıntılar yaşanmaktadır. Etkili olan tipi ,ekiplerimizin açtığı yolları yeniden kapatabiliyor. Bu sebeple ekiplerimiz bir yolu defalarca açmak zorunda kalıyorlar. Şu anda tüm ekiplerimiz köy yollarını açmak için adeta seferber olmuş durumdalar" dedi.

Öte yandan kar yağışı ve tipi sebebiyle iki günden beri ulaşıma kapalı olan Muş-Kulp yolunun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandığı bildirildi. Karayolları ekiplerinin bölgede yaptığı çalışmalarda yolun ulaşıma kapandığı Kozma Dağı mevkiinde kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?