4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

283 öğrenciye sağlık taraması

MUŞ FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NDEN SAĞLIK TARAMASI

Muş Fenerbahçeliler Derneği, merkeze bağlı Yeşilova 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrenim gören 283 öğrenciyi sağlık taramasından geçirdi.

Muş Fenerbahçeliler Derneği organizasyonunda oluşturulan sağlık taraması ekibine 1 diş hekimi, 1 pratisyen hekim, 2 sağlık memuru ve dernek yöneticileri katıldı. Yeşilova 75. Yıl YİBO'da öğrenim gören 283 öğrenci, ağız ve diş sağlığı ile genel sağlık taramasından geçirildi. Sağlık taramasından geçirilen öğrencilere ayrıca dernek tarafından diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Sağlık taramasından önce öğrencilere çeşitli bilgiler aktaran diş hekimi Serhat Levent, ağız ve diş sağlığına dikkat etmeleri

konusunda öğrencilere uyarılarda bulundu.

Çocukların sağlığına çok önem verdiklerini ifade eden Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Metin Işık, bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Bu yıl üçüncü sağlık taramasını yaptıklarını vurgulayan Başkan Metin Işık, "Spor kulübümüzün sosyal yardımlaşma ve birlikte hareket etme, kulüp yönetim kurulu üyelerimizle birlikte oluşturduğumuz sinerjinin bir ürünü olarak bugün burada sağlık taraması yapıyoruz. Sağlık taramalarını üçüncüsünü yapıyoruz. Tabii ki çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Burada

genel sağlık taraması ile ağız ve diş sağlığı taramasıyla birlikte öğrencilere diş fırçası ve diş macunu da dağıtıyoruz. Bu çocukların bundan sonraki sağlık sorunlarının da takipçisi olacağız. Olabilecek hastalıkların tedavisini de dernek olarak üstleneceğiz" dedi.

Yeşilova 75. Yıl YİBO Müdürü Vedat Yılmaz ise, "Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine okulumuza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle çocuklarımızı diş sağlığı yönünden bilinçlendirmek ve onlara yardımcı olduklarından dolayı kendilerine minnettarız. Bundan sonra da bu yardımların devamını temenni ediyoruz" diye konuştu.

MUŞ FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NDEN SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 14:14:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 14:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?