8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

3,5 saat sonra mutlu son

MUŞ'TA GECE YARISI KURTARMA OPERASYONU

Muş'un Elçiler köyünde dün gece yoğun kar yağışı yüzünden mahsur kalan 6 araç ve içindeki yaklaşık 50 kişi, köylüler ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bölgede, hafta başından bu yana aralıklarla yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinde fazla etkili olmayan kar, yüksek kesimlerde ulaşımı aksatıyor. Merkeze bağlı Elçiler, Üçsırt, Keçidere ve Alagün köylerine gitmeye çalışan 2 yolcu minibüsüyle 4 özel otomobil, Elçiler köyü mevkiinde buzlanma ve tipi yüzünden mahsur kaldı. Tipi nedeniyle zor anlar yaşayan araçtakiler, hemen Elçiler köyüne gidip yardım istedi. Köylülerin uzun uğraşlarına rağmen araçlar mahsur kaldıkları yerden kurtarılamayınca

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yardım istendi. Gece yarısı yola çıkan ekipler, bir saat sonra mahsur kalan araçlara ulaştı. Burada yaklaşık 1,5 saat sonra kurtarılan vatandaşlar, ekiplerin yolu açmasından sonra köylerine ulaştırıldı.

Minibüs şoförü Mehmet Sırrı Demir, yaklaşık 3,5 saat mahsur kaldıklarını söyledi. Köylülerin çabalarına rağmen takıldıkları yerden çıkamadıklarını belirten Demir, İl Özel İdaresi ekiplerini arayıp yardım istediklerini belirterek; "20 yolcuyla birlikte burada mahsur kaldık. Araçtaki kadın ve çocukları Elçiler köyüne gönderdik. Ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldık" diye konuştu.

27 KÖY YOLU KAPALI

Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 27 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Kar yağışından dolayı yol açma çalışmalarına ara verdiklerini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Saha Amiri Fikret Sezgin, "Şu anda Varto'da 17 ve Bulanık'ta da 3 köy yolumuz halen ulaşıma kapalı. Ayrıca merkezde en sıkıntılı bölgemiz olan Üçevler'de de 7 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi halen etkisini sürdürüyor. Kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

MUŞ'TA GECE YARISI KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA GECE YARISI KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 10:00:00
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 18:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?