4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

3 yıl aradan sonra yeniden açılıyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hijyen kurallarına uymadığı gerekçesi ile 3 yıl önce kapatılan Muş Belediyesi Mezbahanesi'nin onarılarak yeniden hizmete sokulacağı bildirildi.

Geçen süre zarfında dere kenarında ve sağlıksız ortamlarda yapılan hayvan kesimlerinin kontrol altına alınması için Muş Belediye Başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Basın mensuplarını konuyla ilgili açıklamalar yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 2005 yılı içerisinde mezbahanenin onarılarak hizmete sokulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Necmettin Dede, mezbahane olmaması sebebiyle etlerde bir denetimin söz konusu olmadığını belirterek, "Üç yıldır hayvanlar dere kenarlarında ve sağlıksız ortamlarda denetimsiz bir şekilde kesiliyor. Hayvanların hastalıklı olup olmadığı kesinlikle kontrol edilemiyor. Bu olumsuzluğun önüne geçmek için belediye olarak imkanlarımızı zorlayıp mezbahanemizi onararak gelecek yıl içerisinde hizmete sokacağız" dedi.


Belediye Başkanı Dede "Projeyi hazırladım ve kaynak arayışımız sürüyor. Para temin edebilirsek hemen çalışmalara başlayacağız. Bu da olmasa çadır kurar içinde hayvan kestiririm. Valilik madem mezbahaneyi kapatıyor, ona göre tedbir alması gerekirdi. Tabi ki bütün olumsuzluklar için üzülüyorum. Çöplük alanı, mezbahanesi, arıtma istasyonu olmayan bir kentiz. En iptidai devletlerde bile bu şartlar mevcut değildir" diye konuştu.

Muş-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?