3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

350 köyle bağlantı koptu!

Geçtiğimiz hafta yazdan kalma günlerin yaşandığı Muş'ta gece geç saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Kar yağışından dolayı il genelinde 350 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirilirken, karayollarında ise Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkii ile Muş-Erzurum karayolunun Seferek geçidi ve Varto-Karlıova karayolunun ulaşıma açık tutulması için ekipler seferber edildi.

Ekiplerin hazır bekletildiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, yağışın durması halinden yol açma çalışmalarına hemen başlayacaklarını söyledi.

İl genelinde 350 köy yolunun ulaşıma kapandığını vurgulayan Turgut, "Gece geç saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolumuzu ulaşıma kapattı. Şu anda yağışında durduğu bölgelerde yol açma çalışmaları başladık. Diğer bölgelerde ise yağışın durmasını bekliyoruz" dedi.

Karayolları Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise karayollarında yağışın etkili olduğunu söyledi. Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkii ile Muş-Erzurum karayolunun Seferek geçidi ve Varto-Karlıova karayolunun ulaşıma açılması için ekiplerin seferber edildiğini söyledi. Sürücülere uyarılarda da bulunan Ömeroğlu, özellikle bu bölgelere giden sürücülerin zincir ve çeki halatı bulundurmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 20:56:05
Güncelleme :23 Ocak 2010 Cumartesi 20:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?