19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

359 köye ulaşmaya çalışıyorlar

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, köy yollarını açma çalışmalarına başlanıldığını ve en kısa sürede tüm köylerin ulaşımının sağlanacağını söyledi.

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve fırtınanın ardından kapanan 359 köy yolunun açılmasına başlanıldı. Kar yağışının ve fırtınanın etkili olması sebebiyle iki gün boyunca bekletilen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, hava şartlarının düzelmesinin ardından yol açma çalışmalarına başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, 12 bölgede 200 personelden oluşan 17 ekiple yol açma çalışmalarına başlandığını kaydetti. Kış mevsimi süresince 7 bin kilometre yol ağında karla mücadele yaptıklarını ve son yağan karın ardından yeniden yol açma çalışmalarına başlanıldığını söyleyen Ahmet Güngör, "Kar yağışı tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da etkisini iyice hissettirdi. Tüm köy yolları kar yağışı ve fırtına sebebiyle kapandı. Kar yağışının ve fırtınanın etkili olması sebebiyle köy yollarını açma çalışmalarına başlayamadık. Ancak bu çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Ekiplerimiz şu anda tamamen yolların açılması için çalışma yapmaktadırlar. Hedefimiz en kısa sürede tüm köy yollarını açmaktır" dedi.

Köy yollarının açılması için yalan ihbarlardan dert yanan Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, "Bir çok vatandaş köy yolunun açılması için yalan ihbarda bulunuyor. Köylerinde hasta olduğunu söylüyorlar. Ancak ekiplerimiz oraya gittiğinde hiçbir hasta ile karşılaşmıyorlar. Bu sebeple gerçek hastalara ulaşmakta da sıkıntı yaşanıyor. Bunun yanında bir ihbar aldığımız zaman bizim programımız alt üst oluyor ve köy yollarını açma çalışmaları ister istemez gecikiyor. Ama vatandaşlarımız sabırlı olurlarsa kısa sürede yolları ulaşıma açılacaktır. Bizim il genelindeki tüm köy yollarını iki gün içerisinde açabilecek gücümüz ve personelimiz bulunmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 14:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?