3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

36 yıllık kan davası sona erdi

Muş'un Korkut ilçesinde iki aile arasında 36 yıldır devam eden kan davası barışla noktandı.

Çınarardı köyünde yaşayan Akıllılar ve Eroller aileleri arasında 1973 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve Eroller ailesinden 2 kişinin hayatını kaybetmişti. Yaşanan kan davasını sona erdirmek için Güroymak ilçesinde Şeyh Nurettin Mutlu aracı oldu. Her iki ailenin de olumlu davranması neticesinde Bitlis'in Güroymak ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bir barış töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Güroymak Müftüsü Mustafa Demirbaş, "İnsanlık tarihinde şüphesiz ki kırgınlıklar, dargınlıklar kaçınılmaz olmuştur. Ama insanlığa sağlık ve selameti getiren Hz. Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa (SAV)'min risale görevlerinden birisi de toplumsal barışı, uzlaşma ve kaynaşma çabasını göstermek olmuştur. Onun tabirleri, onun yolunda giden aynı kervana tabi olanlarda bunun kendileri için bir görev olduğunu bilirler. Bugün burada iki tane değerli ailenin barışına tanıklık etmenin gururunu yaşamaktayız" dedi.
Kan davası sona ermesinde ara buluculuk yapan Nurettin Mutlu ise insan öldürmek dünyanın en büyük günahlarında biri olduğu belirtti. Bu nedenle 2 aile arasında yaşanan kan davasını sona ermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından her iki ailenin mensupları, Kuran-ı Kerim`in altından geçti ve birbirlerine sarılıp öpüşerek barıştılar.

Törene Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 13:12:49
Güncelleme :15 Şubat 2009 Pazar 13:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?