4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

37 kişi sokakta kaldı

YANGIN 4 EVİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

Muş'ta meydana gelen yangında 37 kişinin yaşadığı 4 ev kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgilere göre yangın bugün sabah saatlerinde Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Medeni Madak'a ait barakada elektrik kontağından dolayı çatı kısmında yangın çıktı.

Alevlerin bir anda sardığı ve dörtlü baraka olarak tabir edilen Musa Malo, Metin Sezer ve Fikriye Gezer'e ait evlerde yaşayan 37 kişi can havliyle kendilerini dışarı attılar. Bir vatandaşın koşarak Muş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, uzun süre yangını söndürmeye çalıştı. 3 itfaiye aracının müdahale ettiği ve barakaların kontrplaktan yapılmasından dolayı ekiplerin güçlük çektiği yangın yaklaşık yarım saat sonra kontrol altına alındı. Meydana gelen yangında Medeni Madak'a ait baraka kullanılamaz hale gelirken, diğer üç barakada da büyük çapta maddi hasar oluştu.

Çıkan yangında eşyaların tamamı yanan Metin Sezer isimli vatandaş, yangın esnasında evde 8 kişi olduğunu, sadece can derdine düştüklerini söyledi. İlk olarak çocukları dışarı çıkarttıklarını belirten Metin Sezer, eşyaları kurtarmaya fırsat bulamadıklarını kaydetti.

Eşini geçmiş yıllarda kaybeden ve 2'si özürlü 7 çocuğuyla birlikte yaşayan Fikriye Gezer ise, yangın esnasında evde olmadığını ifade ederek, "Benim 7 çocuğum var. Eşim olmadığı için evin geçimini ben sağlıyorum. Sabah erken saatlerinde yevmiyeyle çapa yapmaya gittim. Evde 2'si özürlü 7 çocuğum uyuyordu. Çalışırken evimin yandığını duydum ve eve geldiğimde hiç bir şeyin kalmadığını gördüm" dedi.

İzmir'den kayınpederinin evine misafir olarak gelen Hayrettin Özer de, evde 17 kişinin kaldığını ve sadece çocukları kurtarabildiklerini söyleyerek, "Eşyaları kurtarmaya zamanımız olmadı. Çünkü yangın kısa sürede büyüdü ve ev kül oldu" diye konuştu.

Yangından sonra sağlam kalan eşyaları toplamaya çalışan bayanlar, manzara karşısında gözyaşlarına boğuldular.

Yangından dolayı yaklaşık 40 bin TL'lik hasar oluştuğu ve yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

YANGIN 4 EVİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ
YANGIN 4 EVİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 13:46:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?