6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

5 ayaklı dana şaşırttı

Muş'un Varto ilçesinde 4 gün önce dünyaya gelen 5 ayaklı dana, görenleri hayrete düşürdü.

Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden Devrim Karakaş isimli şahsa ait ineğin 4 gün önce doğurduğu Simenta cinsi buzağı, görenleri şaşırttı. Cinsiyeti tam belli olmayan buzağının arka iki ayağının arasında bulunan tam gelişmemiş olan üçüncü ayağı, yapılan 2 saatlik operasyonla alındı.

Veteriner hekim Özgür Dağ, organları tam gelişmediği için dışkısını çıkarmakta da zorlanan buzağının önümüzdeki günlerde tekrar ameliyata alınacağını belirtti. Dağ, gerçekleştireceği operasyonların ardından hayvanın tamamen iyileşmesini beklediğini söyledi. Arka ayaklarının arasında bulunan üçüncü ayağının ön ayak izlerini taşıdığını da ifade eden Dağ, "Fazla olan ayağı komple eklemden aldık. Dışkısı için daha sonra bir operasyon yapmamız gerekiyor. Şu an durumu gayet iyi" dedi.

Hayvan sahibi Evrim Karakaş ise, ineğinin 4 gün önce doğurduğu yavrunun hem cinsiyetinin belli olmadığını hem de arka ayaklarının arasında tam gelişmemiş üçüncü bir ayağının olduğunu kaydetti. Buzağıyı ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını dile getiren Karakaş, ömründe ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:28:07
Güncelleme :27 Şubat 2012 Pazartesi 14:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?