3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

5 aylık iş için 2600 başvuru

5 AYLIK İŞ İÇİN 2 BİN 600 BAŞVURU

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muş İl Müdürlüğü'nce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çeşitli eğitim kurumlarında temizlik görevlisi olarak çalışacak 372 geçici işçi için müracaat eden 2 bin 601 kişi arasında kura çekimi yapıldı.

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından çeşitli eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere alınacak olan 372 kişilik geçici işçi için 2 bin 601 kişi müracaat etti. Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan ve işsizliğin had safhada olduğu Muş'ta 5 aylık geçici işçi alımı için Şehir Spor Salonu'nda kura çekimi yapıldı. Tribünlerin yetersiz kaldığı kura çekiminde bir konuşma yapan İş-Kur Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan, hakkaniyet içerisinde kura çekiminin yapılacağını söyledi. Beş ilçe ve il merkezinde aynı anda kura çekimi yapıldığını ifade eden Mikail Gökarslan; dil, din, ırk ayırımı yapmadan herkese eşit davranacaklarını kaydetti. Eğitim kurumlarındaki temizlik elemanı ihtiyacını karşılamak ve geçici istihdam sağlamak amacında olduklarını söyleyen Gökarslan, "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) adı altında 5 aylık geçici işçi alımı yapılacak. Burada noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekiminde 159 asil ve 159 yedek belirlenecek. Kazanacak kişiler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullarda çalışacaklar. Kura sonucu yerleşemeyen üzülmesin. Çünkü kurumumuzun çeşitli meslek kursları var ve oralara müracaat edebilirler" dedi.

MUTLULUKLARINI AİLELERİYLE PAYLAŞTILAR

Kura çekiminde asillerin içinde ismi okunan Yeter Şahin isimli bayan, cep telefonuyla ailesini arayarak sevinçli haberi verdi. Babasının da geçici işçi olarak görev yaptığını belirten Yeter Şahin, 9 kardeş olduklarını ve babasının maaşının kendilerine yetmediğini belirtti. Şahin, "İlk defa iş müracaatında bulundum. Şansım yaver gitti ve kurada ismim açıklandı. Şu anda çok mutluyum, mutluluğumu ailem ve arkadaşımla paylaştım. Babam Muş Şeker Fabrikası'nda geçici işçi olarak çalışıyor. 3 ay şeker fabrikasında çalıştıktan sonra 9 ay boş geziyordu. Babamın maaşı yetersiz geliyordu" şeklinde konuştu.

MUTLU HABERİ OĞLUNA İLETEMEDİ

Kura çekiminde ismi açıklanan Saliha Özcanlı ise, oğlunun asker olduğunu ve telefonla kendisine ulaşmak istediğini, ama ulaşamadığını söyledi. Özcanlı, 5 ay çalışıp hem ailesine hem de askerdeki oğluna bakma fırsatı yakaladığını ifade etti. Telefonla kızını arayan Özcanlı, çok mutlu olduğunu söyledi.

İş-Kur Müdürlüğü tarafından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde Muş merkeze 159, Varto'ya 25, Hasköy'e 25, Korkut'a 25, Malazgirt'e 60 ve Bulanık ilçesine de 78 geçici işçi alındı.

5 AYLIK İŞ İÇİN 2 BİN 600 BAŞVURU
5 AYLIK İŞ İÇİN 2 BİN 600 BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:38:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 13:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?