4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

500 hane karanlıkta kaldı

30 LİRA İÇİN 500 HANELİK KÖYÜ KARANLIKTA BIRAKTILAR

Muş merkeze bağlı Sütlüce köyüne, elektrik trafosundaki kabloların çalınmasından dolayı dün akşamdan bu yana elektrik verilemiyor.

Köy ilköğretim okulunun yanındaki trafoya giren kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslar, ilk olarak elektrik trafosundaki şalterleri indirip akımı kestikten sonra yaklaşık 50 metre uzunluğunda alçak gerilim kablolarını demir kesme makasıyla kopardı. Köylülerin elektrik kesintisiyle ilgili TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü ekiplerini araması üzerine trafoda incelemelerde bulunan ekipler, alçak gerilim hattının koparıldığını fark etti.

Konuyla ilgili olay yerinde gazetecilere açıklama yapan TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, kablo hırsızlarından muzdarip olduklarını söyledi. Çalınan kablolarının değerinin 500 TL civarında olduğunu ifade eden Murat Karagüzel, "Hırsızlar trafodaki enerjiyi kestikten sonra kabloları kesmişler. Bunlar sürekli bu işi yapıyorlar. Gerek enerji hatlarımız olsun gerek enerjisiz hatlarımız olsun ve gerekse kabin binalarımız olsun kapılarını kırıp hırsızlığı yaparak devlete binlerce lira zarar veriyorlar.

Ancak hırsızların eline geçen para ise çok cüzidir. Şu anda burada devlete verilen zarar 500 TL, kendi kazandıkları ise 30 TL civarında. Kabloların çalınmasından dolayı köyümüz uzun süre karanlıkta kalıyor. Şu anda Muş merkeze bağlı 500 hanelik Sütlüce köyümüz ve çevresine dün geceden beri elektrik veremiyoruz. Ekiplerimiz kabloları yenileyecek ve akşam saatlerinde köye yeniden elektrik vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri hırsızlıkla ilgili çalışmalara başlarken, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.

30 LİRA İÇİN 500 HANELİK KÖYÜ KARANLIKTA BIRAKTILAR
30 LİRA İÇİN 500 HANELİK KÖYÜ KARANLIKTA BIRAKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:11:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?