4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

6 bacaklı buzağı şaşırttı

MUŞ'TA DOĞAN 6 BACAKLI BUZAĞI ŞAŞIRTTI

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Aşağıüçdam köyünde dünyaya gelen 6 bacaklı buzağı görenleri şaşırttı. Buzağının sırt bölgesinden çıkan 2 bacağı daha olduğunu söyleyen sahibi, "Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum" dedi.

Aşağıüçdam köyünde yaşayan Erkan Boz'un (36) ineği, 6 ayaklı buzağı doğurdu. 5 gün önce doğan buzağının sırtındaki 2 bacak, görenleri şaşkına çeviriyor. Erkan Boz, ineğin hamile olduğundan haberlerini olmadığını ve geçtiğimiz hafta doğum yaptığını söyledi. Buzağıyı ilk gördüğünde çok şaşırdığını ifade eden Boz, birkaç gün sonra İlçe Tarım Müdürlüğü'ne haber verdiğini belirterek, "İlk defa böyle bir vakayla karşılaşıyorum. Sadece köyümüzde değil, bu bölgede böyle bir şey görmedim. Yıllardır bu bölgedeyiz,

büyüklerimizden böyle bir şey duymadım. Tabii televizyonlarda daha önce gördüm ama ben ilk defa tanık oluyorum" dedi.

Hasköy İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Cihan Demir ise, bu tür vakaların hem insanlarda hem de hayvanlarda görülebileceğini söyledi. Bu tür vakalara nadiren rastlandığını belirten Cihan Demir, "Gebelik döneminde kullanılan bir ilacın yan etkisi olmuş olabilir. Hayvanın genel durumu şu anda iyi. Gereken tetkikler yapıldıktan sonra cerrahi müdahale ile bu bacak sırtından alınabilir. Gereken malzeme olduktan sonra ben de müdahaleyi yapabilirim ama fakültelerde daha iyi bir müdahale

yapılabilir. Bu bölgede bu tür vakayı daha önce görmedim. Düşük çok sırt rastlanan bir durum ama anomaliye fazla rastlanmaz. Gebelik döneminde alınan bir ilaç veya yediği yemden de etkilenmiş olabilir" diye konuştu.

Köyün ilgi odağı olan 6 bacaklı buzağıyı görmeye gelen Ayşe Karakaya ise hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını anlattı.

MUŞ'TA DOĞAN 6 BACAKLI BUZAĞI ŞAŞIRTTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 15:49:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 17:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeliha baştürk IP: 212.175.112.xxx Tarih : 4.04.2010 20:40:14

Allah neler veriyor ya çok şaşırdım.yazık.