3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

6 kişilik aile yardım bekliyor

EVİ YIKILMAK ÜZERE OLAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Muş'un Varto ilçesine bağlı Akçatepe köyünde, dedesinden kalma evi maddi imkansızlıklardan dolayı onaramayan şahıs, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Varto'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan 50 hane ve 500 nüfuslu Akçatepe köyünde yaşayan Kemal Akkoyun isimli vatandaş, evinin yıkılmak üzere olduğunu ve kendi imkanlarıyla onaramadığını söyledi. Evin dedesinden kaldığını söyleyen Kemal Akkoyun, evin tavanını kütük ve ağaç dallarıyla tutturulduğunu kaydetti.

Yıkılmak üzere olan evde dört çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadığını belirten Kemal Akkoyun, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan kendilerine ev yapılmasını istedi. Özellikle kış mevsiminde evin tavanında biriken karın tehlike oluşturduğunu ifade eden Akkoyun, “Bu ev dedemden babama, babamdan da bana kaldı. Yıllardır bu evde yaşam mücadelesi veriyoruz. En ufak bir sarsıntıda tavandan toprak dökülüyor. O zamanın şartlarında yapılan ev artık oturulamaz durumdadır. Ben ve çocuklarım bu evde her zaman deprem korkusuyla yatıp kalkmaktayız. Kalp hastası olduğum için çalışamıyorum. Ev yapacak işim yok. Meydana gelecek depremden veya karın fazla yağmasından korkuyorum. Evim topraklı ve üstü çürümüş kütüklerle doludur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bana ev yapılmasını istiyorum” dedi.

Kemal Akkoyun'un eşi Raife Akkoyun ise, yıllardır evin yıkılacağı korkusuyla yaşadıklarını ve bu korkuyla artık yaşamak istemediklerini söyledi.

EVİ YIKILMAK ÜZERE OLAN AİLE YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 18:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?