4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

6 saatlik kurtarma operasyonu

MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Muş'un Varto ilçesine bağlı Başkent köyünde kanaması başlayan hamile bir kadın, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Varto Şantiye Şefliği ekipleri tarafından 6 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre Varto'ya bağlı Başkent köyünün Benzer mezrasında 3 aylık hamile olan Reyhan Büyükyıldız'ın kanaması başladı. Köy yolunun ulaşıma kapalı olmasından dolayı köylüler konuyu telefonla İl Özel İdaresi Varto Şantiye Şefliği'ne iletti. Aldıkları ihbar üzerine iş makineleri ve bir ambulansla yola çıkan ekipler, kapalı bulunan yaklaşık 10 kilometrelik mesafeyi açarak 6 saatlik çalışmanın ardından hastaya ulaştı. Atlı kızakla yola çıkarılan hastaya köye bir kilometre mesafede ulaşmayı başaran ekipler, genç kadına ambulansta ilk müdahaleyi yaptı.

Daha sonra ilçe merkezine ulaştırılan Reyhan Büyükyıldız, Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekiplere çalışmalarından ötürü teşekkür eden genç kadının kocası Seracettin Büyükyıldız, "Eşim henüz üç aylık hamileydi. Kanaması başlayınca ben de İl Özel İdaresi Varto Şantiye Şefliği'ni telefonla arayarak yolumuzun kapalı olduğunu ve eşimin de rahatsız olduğunu söyledim. Ekipler de hemen yola çıktı. Yolun kapalı bulunan yaklaşık 10 kilometrelik bölümünü 6 saatlik çalışma sonucu açmayı

başardılar. Köylülerin yardımıyla eşimi atlı kızağın üzerinde yola çıkardık. Bir kilometrelik kızaklı yolculuğun ardından ekiplere ulaştık. Eşim ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eşim şu anda tedavi altında ve durumu iyiye gidiyor. Ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Varto Şantiye Şefi Abdullah Işık ise ihbarı alır almaz iş makineleri ve ambulansla yola çıktılarını söyledi. Yolun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını vurgulayan Abdullah Işık, 6 saatlik çalışma sonucu ulaştıkları hastayı hastaneye yetiştirmeyi başardıklarını ifade etti.

MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
MUŞ'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 11:46:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 12:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?