3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

60 kişilik kadroya rekor başvuru

60 KİŞİLİK KADROYA 2 BİN 748 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, alınacak 60 araştırma görevlisi için bugün kadar 2 bin 748 kişinin müracaat ettiğini ve müracaatların halen devam ettiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. İnanç, konu ile ilgili olarak senato salonunda düzenlediği basın toplantısında, araştırma görevlisi için yapılan başvuru dosyalarının kurulan komisyon tarafından sıkı bir biçimde incelediklerini ifade etti. İnanç "41 Yeni üniversiteye tahsis edilen Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında tahsis edilen kontenjanlardan, 60 tanesi Muş Alparslan Üniversitesi'ne düşmüştü. Değişik fakültelerde, değişik birimlerde ilana çıktık. Son derece memnuniyet verici bir tablo ile karşılaştık. 60 kişilik kadroya, Türkiye'nin hemen hemen her yerinden 2 bin 748 başvuru oldu. Bu başvuruları değerlendiriyoruz. Ön değerlendirme sonuçlarımız, 28 Temmuz Çarşamba günü web sitemizde ilan edilecek. Başvuru sayımız, 240'a düşecek. Her bir kadro için 4 kişi yazılı sınava çağırılacak" diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat İnanç, Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulmak üzere, İktisadi İlimler Fakültesi'nin Kamu Yönetimi 1. ve 2. öğretimi, Sağlık Yüksek Okulu'nun Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümleri için toplamda 120 kişilik bir ek kontenjan talepleri olduğunu da anlatarak "Toplamda 2 bin 40 toplam kontenjan ilanımız gerçekleşmiş olacak. Tabi ki bu Muş, Muş halkı ve bizim için sevindirici bir tablo ve aynı zamanda da düşündürücü bir tablo. Öğrenci sayımız iki katına çıkacak. Ama daha önce Muş esnafını, tüccarını, Muş halkını uyardık bu konuda. Herkesin hazırlıklı olması gerekiyor. Öğrenciyi buraya getirmek bizim işimiz, ancak öğrenciyi burada tutmak Muş halkının aslı görevidir. Hedefimiz, bir taraftan öğrenci ve personel sayısı artarken, bir taraftan da gerek öğrencimiz, gerek idari ve gerekse akademisyen personelimizin kalıcı mekanlarına kavuşturulması, yani kampusla buluşmamızın gerçekleştirilmesidir" dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin bir hayli ilerleme kaydettiğini dile getiren Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2010-2011 eğitim öğretim dönemindeki öğrenci sayısına değinerek tablonun sevindirici olduğunu belirtti. ÖSYM kod kılavuzlarında üniversitelerin alacakları öğrenci sayısı ilan edildiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. İnanç, Muş Alparslan Üniversitesi'ne toplam bin 920 kontenjan verildiğini ifade etti.

60 KİŞİLİK KADROYA 2 BİN 748 KİŞİ BAŞVURU YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 17:41:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?