3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Abdülkadir Aksu Muş'ta

ABDÜLKADİR AKSU MUŞ'TA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 'Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katılmak üzere geldiği Muş'ta Tekel işçilerinin protestosu ile karşılaştı.

THY'nin Ankara-Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla Elazığ milletvekili Tahir Öztürk, Ak Parti Muş Milletvekilleri Seracettin Karayağız ve Medeni Yılmaz ile birlikte Muş'a gelen Abdülkadir Aksu'yu; havaalanında Belediye Başkanı Necmettin Dede, Hasköy Kaymakamı ve Hava Meydan Amiri Mehmet Özer, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ve partililer karşıladı. İlk olarak merkeze bağlı Sungu beldesinde bir taziyeye katılan Aksu, burada vatandaşlarla Kürtçe konuştu. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden

Aksu, daha sonra Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Burada geziyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Aksu, demokratik açılıma değindi. Ak Parti'nin vizyon ve misyonunun demokrasi olduğunu ifade eden Aksu, bazı yerlerde Kürtçe konuştuğunu belirterek, "Ben Diyarbakırlıyım, oraya gittiğimde de birkaç cümle de olsa söylüyoruz. TRT 6'yı açtık, 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Ayrıca RTÜK bir yönetmelik değişikliğiyle özel televizyon ve radyo kanallarının da müracaat edip yayın yapabilecekler. Bu konuda çok imkanlar getirdik. Bunlar hep demokrasimizin

standardının artırılması, temel hak ve özgürlükler kanallarının genişletilmesi bakımından yapılan önemli çalışmalardır. Biz iktidar olduktan sonra zaten bu çalışmalara başlamıştık. Bizim partimizin vizyonu ve misyonu demokrasidir. Demokrasinin yaygınlaştırılması, demokrasinin bütün kurul ve kurallarıyla geniş manada uygulanması partimizin kuruluş amaçlarından biriydi" dedi.

 

TEKEL İŞÇİLERİNDEN AKSU'YA PROTESTO

Valilik ziyaretinden sonra Belediye Başkanlığı'na geçen Aksu, davul zurnayla karşılandıktan sonra belediye hizmet binası önünde Tekel işçilerinin protestolarıyla karşılaştı. 'Her Yer Tekel Her Yer Direniş' pankartı açan ve Aksu'yu yuhalayan Tekel işçileriyle AK Parti Muş milletvekili Seracettin Karayağız arasında tartışma yaşandı. Daha sonra araya Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz'ün girmesiyle Tekel işçileri belediye binasından ayrıldı.

Belediye binasında özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışmaya katılan 11 yaşındaki Rojda Biter ile görüşen Aksu, minik Rojda'nın seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe parçaları büyük bir dikkatle dinledi.

Aksu'nun belediye binasından çıkışıyla birlikte yine gösterilerine devam eden Tekel işçilerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Yaşanan arbede esnasında fenalaşan bazı Tekel işçileri, polis araçlarıyla hastanelere götürüldü.

Aksu ve beraberindekiler, yemekten sonra Kültür Merkezi'ndeki düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katıldı.

ABDÜLKADİR AKSU MUŞ'TA
ABDÜLKADİR AKSU MUŞ'TA
ABDÜLKADİR AKSU MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 14:59:01
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 15:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?