3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Aç ayı köye indi!

AÇ AYI KÖYE İNDİ

Muş merkeze bağlı Akpınar köyünde çiftçilik yapan bir kişi evinin bahçesine giren aç ayıyı vurdu.

Alınan bilgilere göre, aç olduğu tahmin edilen bir ayı, yaklaşık bir haftadır Akpınar köyündeki Aşar Çiftliği'ne dadandı.

Burada yetiştirilen meyve ve sebzelere zarar veren ayı, son olarak dün akşam Aşar ailesine ait çiftlik evine girerek çocuklara saldırmak istedi. Çocukların bağırarak kaçmasından sonra dışarı çıkan Serhat Aşar, hemen tüfeğini alarak ayıyı kovalamaya başladı. Evden yaklaşık 30 metre uzaklaşan ayıya tüfekle ateş eden Serhat Aşar, ayıyı öldürdü.

Arazilerinde çok sayıda domuz gördüğünü ifade eden Serhat Aşar, sürekli domuzla mücadele ettiklerini söyledi. Evde otururken çocukların bağrışmalarıyla irkildiğini vurgulayan Aşar, "Bu bölgede çok fazla domuz var ama ayıyı ilk defa gördüm. Bu akşam içerideyken çocukların bağırma sesiyle irkildim. Dışarı çıktığımda çeşmenin önünde bir şey olduğunu fark ettim ve evden tüfeği alıp gelene kadar çeşmeden biraz uzaklaştı. Ben de ateş ettim ve biraz ileride düştüğünü gördüm. Ben onun ayı olduğu bilmiyordum,

domuz olduğunu düşünerek ateş ettim. Geldiğimde ayı olduğunu fark ettim. Bu büyüklükte bir ayıyı ilk defa gördüm. Şimdiye kadar bahçelerde besleniyordu. Meyve ve sebzelerin bitmesi sebebiyle evlere yakın yerlerde yiyecek aramaya başladığını düşünüyorum. Bunun aç kalması saldırgan ve tehlikeli olmasına sebep olur" dedi.

Ayının ilk göründüğü yeri basın mensuplarına gösteren Serhat Aşar, ayının evin çok yakınına gelmesine şaşırdığını kaydetti.

Öte yandan köylüler, ürünlere zarar veren ayının öldürülmesiyle birlikte rahat bir nefes aldılar.

AÇ AYI KÖYE İNDİ
AÇ AYI KÖYE İNDİ
AÇ AYI KÖYE İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 12:25:00
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 12:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin samuk IP: 78.172.230.xxx Tarih : 1.12.2010 14:31:56

bende muş hasköy ilcesindenim avcıyımda eh be abi nasıl kıyarsın ayıya yazık ya şuna bak keşke havaya ateş acsaydın bi daha gelmezdi domuzlara istedigin kadar öldür ama ayı olmaz neyse bir kere olmuş bi dahakine vurmazsın inşallah