26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Aç kurtlar koyunlara saldırdı

Muş'ta sürüye saldıran kurtlar 49 koyunu telef ederken, 11 tanesini de yaraladı.

Alınan bilgilere göre, dün gece Özdilek köyünde oturan Resul Yıldırım isimli vatandaşa ait kapısı açık unutulan ahırda bulunan 60 koyun ahırdan çıkarak köyün üst kısmındaki dağlık alana doğru gittiler. Sahipsiz bir şekilde arazide dolaşan koyunlara saldıran kurtlar 49 koyunu telef ederken, 11 koyunu da yaraladı.

Sabah Namazı için abdest almak amacıyla dışarıya çıkan Yıldırım, ahırın kapısını açık görünce koyunların içeride olmadığını gördü. Daha sonra yanına aldığı köylülerle birlikte koyunları aramaya başlayan Yıldırım, köyden 3 kilometre kurtlar tarafından telef edilen koyunlarla karşılaştı. Köylerle birlikte kurtlara müdahale eden Yıldırım, sadece 11 koyunu yaralı olarak kurtarabildi.

Yaklaşık 7 bin YTL civarında maddi zararının olduğunu söyleyen Yıldırım, "Kurtlar 49 tane koyunu telef etmiş ve 11 tanesini de yaralamışlar. Biz koyunları bulduğumuz zaman iki tane kurdun koyunları bir bir boğduğuna şahit olduk. Bizim müdahalemizle kurtlar kaçtılar. Sadece 11 tane yaralı koyunu kurtarıp getirdik. Bu koyunlara da veteriner hekim müdahale etti. Ama bu koyunlarında yaşayacağını tahmin etmiyorum. Kasaplarda yaralı koyunları satın almıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?