4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Ağaçlık köyünde yol sorunu

MUŞ'TA YOL SORUNU

Muş merkeze bağlı Ağaçlık köyünün Mezarlık mevkiinde yol olmadığından dolayı bir oğlu ve bir ineğinin uçurumdan yuvarlandığını belirten Mehmet Erdenci, yol sorununun halen giderilmediğini belirtti.

Yaklaşık 8 ay önce bir oğlunun uçurumdan yuvarlanarak Karni Çayı'nda boğulduğunu söyleyen Mehmet Erdenci, çocuklarının ve geçimini sağladığı hayvanlarının aynı tehlikeyle yaşadıklarını söyledi. Evinin olduğu bölgeye yol yapılması için birkaç kez müracaat ettiğini ifade eden Erdenci, her defasında eli boş döndüğünü kaydetti.

Her gün çocuklarıyla birlikte hayvanlarına su vermek için dereye indirdiğini belirten Erdenci, çocuklarının ve hayvanlarının düşmesinden endişe ettiğini söyledi. Birkaç kez dilekçe ile müracaat ettiğini dile getiren Erdenci; "Ben yolum olmadığı için bir can kaybettim. Evladımı kaybetmenin sebebi oturduğum yerde bulunan bir dere yüzündendi. Sonra geçimimi sağladığım bir ineğim yine oturduğum yerde bulunan yüksek bir tepeden düşerek beli kırıldı. Ben bu durumu defalarca dilekçe yazarak yetkililere bildirdiğim halde kimse bu durumu umursamadı. Benim bakmakta olduğum 15 nüfusum var. Ben hayvancılıkla uğraştığım için bulunduğum yerden ayrılamıyorum. Benim imkanım olmuş olsaydı, burayı derhal terk ederdim. Ancak bu kadar nüfusu burada barındırmaktayım. Ben yetkililerden bir an önce derdime çare bulmalarını istiyorum. Bir can daha kaybetmek istemiyorum. Ben burada bütün yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için benim bu derdime bir derman bulsunlar" dedi.

Eşi Semiha Erdenci ise 8 ay önce çocuğunun düşerek suda boğulduğunu belirterek; "Devletten yolumuzun yapmasını istiyorum. Diğer çocuklarım da küçük oldukları için bir gün onların da buradan düşmelerinden endişe ediyorum" diye konuştu.

MUŞ'TA YOL SORUNU
MUŞ'TA YOL SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 13:28:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 13:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?