3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Ağrı'daki sel Muş'u vurdu!

AĞRI'DAKİ SEL MUŞ'TA TARIM ARAZİLERİNİ VURDU

Ağrı'da geçtiğimiz hafta meydana gelen ve büyük hasara yol açan su baskınları, Muş'taki tarım arazilerini de vurdu. Muş'tan da geçen Murat nehrinde yükselen sular büyük zarara yol açtı.

Ağrı'da meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı taşan Murat nehrinin çevresinde bulunan birçok ekili tarım arazisi sular altında kaldı. Yağışlar sebebiyle Malazgirt, Bulanık ovalarından geçen Murat nehrinin aşırı derecede taşıması sebebiyle Malazgirt ilçesine bağlı Sultanlı köyünün bir kısmı, Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik, Karaağıl, Yoncalı beldeleri ve Balotu köyünün nehir yatağındaki birçok tarım arazisinin sular altında kaldığı ve teknik ekiplerin suların çekilmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Su altında kalan ekili arazilerde incelemelerde bulunan Tarım Müdürü Murat Yıldız, çiftçinin ne kadar hasar gördüğünü henüz bilmediklerini söyledi. Suyun yavaş yavaş çekildiğini ifade eden Murat Yıldız, "Ağrı'da yoğun yağışlardan dolay nehir yataklarının aşırı yükselmesiyle birlikte çiftçilerimizin tarım arazilerini su basmaları olmuş. Suyun çekilmesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız burada gerekli hasar tespitlerine başlayacak ve daha sonra kurulacak olan İl Hasar Tespit Komisyonu'nda değerlendirmeler yapılacak. Çiftçimizin ne kadar arazisinin hasar gördüğünü değerlendireceğiz. Mevzuat kapsamında gerekli çalışmaları başlatacağız. Nehir yataklarının taşması sonucu Bulanık ilçesine bağılı Balotu, Karaağıl, Sultanlı, Rüstemgedik ve Malazgirt'e kadar uzanan bir hat boyunca nehir yataklarının taşıması sebebiyle araziler büyük ölçüde etkilemiş durumda. Tabii bu aşamada ne kadar arazinin etkilendiğini söyleyemeyiz. Ancak sular çekildikten sonra hasar tespit komisyonlarının çalışmalarından sonra net bir rakam ortaya çıkacaktır. Nehir etrafında sadece çiftçilerimize ait araziler değil meralar da var, hazine arazileri de var. Bazı bölgelerde su çekildikten sonra zarar görmüş olabilir. Ancak şunu söyleyebilirim Murat Nehri kenarındaki tarım alanları zarar görmüştür'' dedi.

Önceki gün Muş'ta yağan fındık büyüklüğündeki dolu sebebiyle ihbarlar geldiğini de belirten Yıldız, "Bugüne kadar, merkeze bağlı Muratgören, Erencik, Beşparmak, Bozbulut, Üçdere, Çukurbağ, Dağarası, Şenova ve Sütlüce köylerinden gelen ihbarlar üzerine teknik ekipler tarafından arazilerde incelemeler yapılıyor. Kısa sürede zararın hangi boyutta olduğu ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

AĞRI'DAKİ SEL MUŞ'TA TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
AĞRI'DAKİ SEL MUŞ'TA TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
AĞRI'DAKİ SEL MUŞ'TA TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
AĞRI'DAKİ SEL MUŞ'TA TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:43:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?