4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Akaryakıt istasyonları denetim altında

Muş’ta İçişleri Bakanlığı tarafından, valiliklere gönderilen genelge doğrultusunda kaçak akaryakıt ve kaçak istasyonlara yönelik sıkı denetimler başlatıldı.

Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, Maliye, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nden birer görevlinin bulunduğu komisyon tarafından, il genelindeki bütün petroller denetimden geçirilmeye başlandı.

Denetleme ekibi operasyon yaptıkları istasyonlarda, iş yeri açma ve işletme ruhsatı, dağıtım şirketine bağlı olunup olunmadığı, sevk irsaliyesi ve fatura, sağlık koruma bandı içerisinde izin verilmeyen yapılaşmanın olup olmadığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işletme belgesi, ucuz mazot adı altında akaryakıt satılıp satılmadığı, LPG izin testinin olup olmadığı, yol geçiş için belge, deşarj ve emisyon izninin olup olmadığı konularında il ve ilçelerdeki bütün akaryakıt istasyon işletmecilerinin kontrol edileceği bildirildi.


Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Akaryakıt İstasyonları Kontrol Komisyonu Başkanı Sebahattin Karadağ, akaryakıt istasyonlarının kontrollerine başladıklarını belirterek, "İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda oluşturulan komisyon tarafından, il ve ilçelerdeki bütün akaryakıt istasyonları denetleniyor. Denetimlerde kaçak akaryakıt satışı yapan istasyonlar ve kaçak istasyonlar tespit edilerek haklarında gerekli işlemler yapılacak" dedi.

muş
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?