8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

AKP'li vekiller mazbatalarını aldı

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Muş Milletvekili seçilen Faruk Işık ve Doç. Dr. Muzaffer Çakar mazbatalarını aldı.

Mazbata törenine AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan, parti yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Milletvekillerinin mazbatalarını veren İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Engin Bedir, halkın seçilen adaylara güvenip hürmet ettiğini, kendilerinin ise seçim süreci içerisinde her şeyin güzel geçmesi için yasal çerçevede gayret gösterdiklerini söyledi. Herkesin vatanına hizmet için var olduğunu vurgulayan Bedir; "İnşallah Muş halkı sizlerin sayesinde güzel hizmetler alacak ve güzel günler görecektir. Sonuçta herkes vatanına hizmet etmek için vardır. Bizler de yargının yanı sıra seçim zamanında demokrasinin yerine getirilmesine yardımcı oluyoruz. Hayal denen olaylar gerçekleşiyor. İnşallah biz yargı olarak sizler de siyasetçiler olarak hayal denen bütün şeyleri gerçekleştiririz. Bu şekilde ilimiz güzel ve layık olduğu günlere kavuşur" dedi.

Halkın verdiği destekle bundan sonraki görevlerin kendilerine düştüğünü söyleyen AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise, mazbatalarının, demokrasinin gelişmesi, hukuk devleti ve üretimin gelişmesi için kullanacaklarını belirtti. Adalet, insan hak ve hürriyetleri konusunda halktan destek beklediklerini vurgulayan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben ve diğer milletvekili arkadaşım sivil anayasa çalışmalarına elimizden geldiği kadarıyla destek verip anayasanın oluşturulmasında bir parça olmaya gayret göstereceğiz. Barış ve kardeşliğin var olduğu bir toplumun oluşmasını Muş halkının destekleri ile sürdüreceğiz."

Sivil bir anayasanın toplum açısından ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olduğunu hatırlatan Işık, "Sivil anayasa benim hedeflerim içerisinde olmasa olmazlardandır. Onun için ben ve diğer milletvekili arkadaşım elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız. Artık darbelerin ürettiği bir anayasa ile özgür bir dünyayı, özgür bir ülkeyi yönetme şansınız yok. Halkın ve milli iradenin tecellisi ile oluşacak olan bir anayasa metni herkesin kendini onun içerisinde bulma fırsatını doğuracaktır. Herkesin kendini o metnin içerisinde bulması konusunda hazırlanacak olan sivil anayasada bizlerin de katkısı olacaktır" diye konuştu.

12 Haziran Genel Seçimlerinde alınan sonuçların, millet tarafından AK Parti'ye gösterilen teveccühün bir belgesi olduğunu belirten Muş Milletvekili Doç. Dr. Muzaffer Çakar da, partili olarak buna layık olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından mazbatalarını alan milletvekilleri Muş Adalet Sarayı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 17:20:01
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 18:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?