3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Alparslan-1 Baraj Gölü dondu

ALPARSLAN 1 BARAJ GÖLÜ KISMEN DONDU

Muş'un Bulanık ilçesinde etkili olan soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Alparslan 1 Barajı'nın gölü de kısmen dondu.

Son 50 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Muş'ta, şehir merkezine halen kar yağamamasına rağmen etkili olan soğukların yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Soğuklar sebebiyle Alparslan 1 Barajı'nın gölü yer yer buzla kaplanırken, ilginç görüntüler oluşmaya başladı. Soğuk havanın etkili olmaya başladığını söyleyen vatandaşlar, özellikle gece hava sıcaklığının çok fazla düştüğünü söylediler. Geçmiş yıllara oranla soğuk havanın geç geldiğini ifade eden vatandaşlar, baraj sularının Erentepe beldesindeki kısmının donduğunu belirttiler.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğukların Muş'ta da kendisini iyice hissettirmeye başladığını söyleyen vatandaşlar, her yıl aralık ayının sonundan itibaren soğukların etkili olmaya başladığını kaydederek, "Muş'ta özellikle iki ay şiddetli soğuklar etkili oluyor. Soğuklar sebebiyle Alparslan 1 Baraj gölü kısmen dondu. Soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ederse baraj gölü tamamen donacak" diye konuştular.

ALPARSLAN 1 BARAJ GÖLÜ KISMEN DONDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 15:27:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 19:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?