3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Alparslan heykeline çirkin saldırı

Malazgirt Zaferi ile Türklere Anadolu'nun kapısını açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boyandı.

Edinilen bilgiye göre Muş Belediye Başkanlığı tarafından bir süre önce Bursa'da yaptırılan ve Karayolları Kavşağı'na dikilen Sultan Alparslan'ın heykeli, gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boyandı.

Heykelin kaidesine Belediye Başkanı Necmettin Dede'ye hakaret içeren yazılar yazılırken, heykele de boya püskürtüldü.Sabaha karşı olayı fark eden belediye çalışanları ilk olarak Belediye Başkanı'na haber verdi.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri tarafından yapılan işlemlerin ardından, heykel ve kaide üzerindeki yazılar kapatıldı. Heykele yapılan çirkin saldırıyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 12:33:56
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 12:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meza IP: 78.171.253.xxx Tarih : 17.09.2009 16:06:32

şaşıracak birşey yok....bunlar sana düşman bana düşman vatana düşman askere polise bayraga hayvanlara hatta çevresinde gördügü herşeye düşman....eeee heykele alparslan'ada derin bir sevgi beslemedikleri ortada....bunlar kimmi?herkes biliyor....