4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Alperenlerden AKP'ye siyah çelenk

ALPERENLERDEN AK PARTİ'YE SİYAH ÇELENK

Muş Alperen Ocakları, 34 PKK'lının karşılanış şekline tepki göstererek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) önüne siyah çelenk bıraktı.

Muş Alperen Ocakları, 34 PKK'lının karşılanış şekline tepki göstermek için eylem yaptı. Üst geçit mevkiinde bulunan Alperen Ocakları binasından çıkan bir grup, ellerindeki siyah çelenkle AK Parti binasının önüne yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Muş Alperen Ocakları Başkanı Ferdi Işık, 35 bin şehidin vebalinin hükümetin boynunda olduğunu savundu.

Hükümetin yaptığının Büyük Orta Doğu Projesi'nin hayata geçirme anlamına geldiğini savunan Işık, "Gündemde olan 34 PKK'lının dağdan indirilmesi ve serbest bırakılmasının, şehitlerimizin kemiklerini sızlattığından şüphemiz yoktur. Kundaktaki bebeği katleden bir örgütün liderinin çizmiş olduğu yol haritası ile açılım yaparsanız bu teröristlere de böyle karşılama yapılması doğaldır. Akan şehitlerimizin kanı elbette ki bu açılımı yapanları boğacaktır. 35 bin şehidimizin vebali hükümetin boynundadır.

Hükümetin demokratik açılımdan maksadı, niyeti Amerika'ya, İsrail'e, AB'ye hizmet ve uşaklık etmektir. Biliyoruz ki hükümetin yaptığı bu açılım, Büyük Orta Doğu Projesi'ni hayata geçirme anlamında gerçekleştirilen bir açılımdır. Açılım sürecindeki muhataplarınızın şeceresi vatana ihanetle, askerlerimizin kanı ile doludur. Biz Allah'ı bir, kitabı bir, peygamberi bir, bayrağı bir, vatanı bir olan yüce Türk milletiyiz ve hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Tarihe baktığımızda Çanakkale'de, Kurtuluş

Savaşı'nda omuz omuza mücadele ettik. Hepimiz biliyoruz ki Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez kardeştir. Demokrasi açılımı adı verdiğiniz bu açılımla neden içimize nifak tohumları saçıyorsunuz? Eyalet sistemine hevesleniyorsanız yanılırsınız. Alperenlerin tokadı çok sert olur, Alperenler gücünü imanından alır ve bu iman gücünün neler yapacağı şanlı tarihimizde sabittir" ifadelerini kullandı.

Anaların gözyaşının bu şekilde dinmeyeceğini söyleyen Işık, "Buradan hükümete sesleniyoruz: Şehitlerimiz için, gazilerimiz için, şehit analarımız için, al bayrağımızın hatırı için gelin bu yanlışlıktan vazgeçin. Yoksa sizden Mahkemetül Kübra'da şikayetçi olacağız. Şunu unutmayın ki bu hatadan vazgeçmediğiniz sürece şehitlerimizin kemikleri sızlamaya devam edecektir. Dinmesini istediğiniz anaların gözyaşları bu şekilde asla dinmeyecektir" açıklamasını yaptı.

Basın açıklamasının ardından, Alperen Ocakları üyeleri Muş Hava Şehitliği önünde dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ALPERENLERDEN AK PARTİ'YE SİYAH ÇELENK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 15:58:04
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 08:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 85.98.243.xxx Tarih : 26.10.2009 12:30:08

Benim kendi düşünce görüşümde değillerdir.  Ama Alperenlerin yaptıklarını onaylıyor ve destekliyorum. Bu yapılanların altında kesinlik art niyet ve fazla istekleri olacaklardır. Bunların tekrar yargılanarak gerekli cezaları verilmelidir. Gelmesinler istemiyoruz. Bu şekilde rahatız.