3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Ambulans gelmeyince at arabası devreye girdi

Muş’ta, ekonomik durumu yetersiz olan Vahdettin Karasu isimli vatandaş, hasta kardeşini 15 kilometre at arabasıyla Muş Devlet Hastanesi’ne getirdi.

Kumluca köyünde aniden rahatsızlanan Mehmet Şirin Karasu (11), ağabeyi Vahdettin Karasu tarafından ilk olarak Zafer Sağlık Ocağı’na götürüldü. Şirin Karasu, iğnenin ’penisilin’ olması sebebiyle 1 Nolu Sağlık Ocağı’na gönderildi. Buradan da aynı gerekçe ile Muş Devlet Hastanesi’ne gönderilen Vahdettin Karasu ve hasta kardeşi, işlerini tamamladıktan sonra Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne geldi. Burada iğnesini yaptıran Mehmet Şirin Karasu, tekrar at arabasıyla köyüne götürüldü.

Parası olmadığı için kardeşini at arabasıyla hastaneye getirdiğini söyleyen Vahdettin Karasu, "Kardeşimi ilk rahatsızlandığı gece hastaneye getirerek, muayene ettirdik ve soğuk algınlığı yüzünden doktorlar iğne tedavisi verdi. O akşam ilk iğnesi yapılmıştı. Ben penisilin iğnenin testten sonra yapıldığını bilmediğim için sağlık ocaklarını dolaştım. En sonunda Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde kardeşimin iğnesini yaptırdım. İğneler bitinceye kadar bu şekilde getirip götüreceğim, başka çarem yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 13:40:26
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 15:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?