4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Ambulans helikopter iş başında

AMBULANS HELİKOPTER HAYAT KURTARDI

Muş'ta kalp hastası yaşlı kadın, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Erzurum'a gönderildi.

Alınan bilgilere göre Mecbure Toplu (76) isimli kalp hastası bayan bir hafta önce solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle Muş Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hemen yoğun bakıma alınan Mecbure Toplu, bir hafta yoğun bakımda kaldı. Rahatsızlığı artan yaşlı kadının başka bir ile sevk edilmesi için Van'dan ambulans helikopter istendi. Ambulansla Muş Havaalanı'na getirilen yaşlı kadın buradan ambulans helikopterle Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Hastanın oğlu Yunus Toplu, annesinin bir hafta boyunca yoğun bakımda kaldığını ve hastalığının arttığını söyledi. Solunum yetmezliği teşhisi konduğunu kaydeden Yunus Toplu; "Annemi bir hafta önce solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye götürdük. Annem kalp hastasıydı ve burada yapılan ilk müdahalenin ardından hemen yoğun bakıma alındı. Bir hafta boyunca yoğun bakımda kalmasına rağmen hastalığı artmaya devam etti. Daha sonra annem Van'dan getirilen ambulans helikopterle Erzurum'a gönderildi" diye konuştu.

AMBULANS HELİKOPTER HAYAT KURTARDI
AMBULANS HELİKOPTER HAYAT KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:34:05
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 13:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkücü IP: 87.79.72.xxx Tarih : 4.02.2010 16:35:28

2 gun sonra ambulans helikopteri molotofla yakarlar  gecenlerde saglik bakanligina ait  ambulansi  yaktiklari gibi  bu insanlara   hizmet yaramaz helikopterin yaktigi yakita  yazik