3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Anaokulu öğrencilerinden şenlik

Muş'un Varto ilçesinde anaokulu öğrencileri eğitim ve öğretim yılı sonunda eğitim şenliği düzenlediler.


Varto Anaokulu Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlen şenliği İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Demir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yavaş, öğretmenler ve öğrenci velileri izledi. Şenlik öncesi bir konuşma yapan Varto Anaokulu Müdiresi Münevver Uysal, çağdaşlığa giden yolun ancak eğitimle sağlanabileceği belirtti.

Çocukların eğitimine doğumdan itibaren önem verilmesi gerektiğini anlatan Uysal "Hedeflerimize ulaşmak için okul öncesi eğitimin önemi herkes tarafından bilinmelidir. Okul öncesi eğitim kurumları çocukların zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal ve dil yönünde yeteneklerine göre gelişmelerini sağlamaktır. Okul öncesi eğitimi ile çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilen, toplum önünde kendini rahat ifade edebilen, kendilerine güvenen bağımsız bireyler olması sağlanmaktır" dedi.


Konuşmanın ardından öğrenciler hünerlerini sergilediler. Şiirler okuyan ve çeşitli gösteriler, oyunlar sunan öğrenciler izleyicilerden bol bol alkış aldı. Daha sonra bir değerlendirme konuşması yapan Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, çocukların çok güzel bir etkinlik sergilediğini belirterek okul yöneticileri, öğretmen ve velileri kutladı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?