3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Asbest boruları değişiyor

MUŞ BELEDİYESİ ASBEST BORULARI DEĞİŞTİRİYOR

Muş Belediyesi, sıcak asfalt çalışması yapılan bölgedeki asbest boruları plastik borularla değiştiriyor.

Belediye Başkanlığı yerleşim bölgelerinin su ve kanalizasyon şebekelerini yeniliyor. Sağlıksız asbest boruları, plastik borularla değiştiren ekiplerin çalışmalarını Belediye Başkanı Necmettin Dede de takip etti.

Karayolları Kavşağı'ndan Şehit Akif Ağaoğlu Caddesi'nin birleştiği noktaya kadar olan bölgede çalışma başlattıklarını belirten Başkan Dede, çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını kaydetti. Vatandaşların daha sağlıklı hatlardan su tüketmeleri için belediye olarak bütün imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Dede; "Karayolları Kavşağı'ndan Şehit Akif Ağaoğlu Caddesi'nin birleştiği noktaya kadar olan bölgede çalışma başlattık. Bu şebekeden su tüketen vatandaşlarımız artık daha sağlıklı borulardan su içme şansı bulacaklar. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi hattının asbest borulardan sağlanıyordu. Bundan böyle diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgemize de plastik borulardan su vereceğiz" dedi.

Vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için her sokak başına vana koyduklarını da söyleyen Dede, "Karayolları tarafından Erzurum yolu yönünde yapılan yol çalışmaları nedeniyle su şebekesinin asbest olması ve Zafer Mahallesi'nde sıkıntı olması nedeni ile borular değiştirilerek plastik boruların döşenmesine devam edilmektedir. Arıza anında tüm suyun kesilmemesi için her sokak başına bir vana atılacak, Bu hafta içerisinde bu çalışmalar bitirilerek yeni şebekeye su verilecektir" şeklinde konuştu.

MUŞ BELEDİYESİ ASBEST BORULARI DEĞİŞTİRİYOR
MUŞ BELEDİYESİ ASBEST BORULARI DEĞİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 12:32:02
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 13:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?