4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Asker adaylarına coşkulu uğurlama

MUŞ'TA GENÇLER ASKERE UĞURLANDI

Muş'un Karaağaç beldesinde 1990/1 tertip asker adayları için müzik eğlence programı düzenlendi.

Bayraklar donatılan belde meydanında düzenlenen eğlence programına Belde Belediye Başkanı Cüneyt Karameşe, asker adayları ile yakınları ve belde sakinleri katıldı. 2 bin 500 nüfuslu beldeden aynı anda 35 gencin askere uğurlandığını söyleyen Belediye Başkanı Cüneyt Karameşe, gençler için bir eğlence programı düzenlediklerini ve eğlence programına çevre köylerdeki asker adaylarının da katıldığını belirtti.

Dünyanın hiçbir ülkesinde asker uğurlama töreninin olmadığını söyleyen Fevzi Kaba isimli vatandaş, Türkiye'de ise ailelerin çocuklarını davul zurna eşliğinde askere gönderdiğini belirtti. Beldelerinde de aynı anda 35 gencin askere gitmesi nedeniyle bir eğlence programı düzenlendiğini ifade eden Fevzi Kaba; "Gençlerimizin en güzel şekilde vatani görevlerini yerine getirmeleri için onlara eğlence programı düzenlendi. Belde sakinleri eğlence programına ilgi gösterdi. Bugünden sonra bütün gençlerimizi bu

şekilde eğlence programları ile askere uğurlayacağız. Hiçbir ülkede şölenle kimse oğlunu askere göndermez. Ama biz bunu seve seve, çocuklarımızı güle oynaya askere gönderiyoruz" dedi.

Asker adaylarından 4 aylık evli ve eşi de hamile olan İdris Kardan ise; "Ben de diğer arkadaşlarım gibi vatani görevimi yapmaya gidiyorum. 4 aylık evliyim, eşimde hamile. Ailemi bırakıp askere gideceğim ama çok mutluyum. Çünkü vatani görevimi yerine getireceğim. Ben askerdeyken kısmet olursa çocuğum dünyaya gelecek" diye konuştu.

Programda yöre sanatçıları tarafından seslendirilen oyun havaları asker adaylarını coşturdu.

MUŞ'TA GENÇLER ASKERE UĞURLANDI
MUŞ'TA GENÇLER ASKERE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:56:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 14:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem IP: 78.188.81.xxx Tarih : 27.02.2010 22:40:28

canım kardeşlerim hemşerilerim sizleri çok özledim çok yakında gelecem köyüme gelecem köyüm yeşil köyüm insanalrı güzel köyüm