4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Askeri helikopter hayat kurtardı

ASKERİ HELİKOPTER HAYAT KURTARDI

Muş'ta, köy yolları kapalı olan Nurcan Yiğit isimli hamile kadın, askeri helikopterle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ulaştırılarak tedavi altına alındı. Merkeze 80 kilometre uzaklıktaki İnardı köyüne bağlı Konak mezrasında yaşayan ve altıncı çocuğunu dünyaya getirecek olan Nurcan Yiğit (26)'in doğum sancıları tuttu. 6. çocuğunu dünyaya getirecek olan Yiğit, yolun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olması nedeniyle Muş'a getirilemedi. Köy korucusu olan eşi telsizle durumu Üçevler Jandarma Komutanlığı'na bildirildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan'ın girişimleri sonucu Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kalkan skorsky helikopter Konak mezrasından doğum hastasını alarak Muş 34'üncü Piyade Tugay Komutanlığı'na getirdi. Nurcan Yiğit, buradan ambulansla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Köy korucusu Mehmet Yiğit, köyün yolunun her yıl olduğu gibi bu yıl da kar sebebiyle uzun süreden beri ulaşıma kapalı olduğunu belirterek "Eşimin hemen hastaneye kaldırılması gerekiyordu. Telsizle irtibata geçerek durumu Üçevler Jandarma Komutanlığı'na bildirdim ve kısa sürede helikopter geldi. Helikopterle eşim hastaneye ulaştırılarak tedavi altına alındı. Eşimin durumu şu an çok iyi. Bize yardımcı olan komutanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ASKERİ HELİKOPTER HAYAT KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 13:45:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 16:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?