9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

At vazgeçilmez ulaşım aracı

AT KÖYLÜLERİN VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM ARACI

Muş'un Varto ilçesinde köy yollarının ulaşıma kapanması nedeniyle köylüler ziyaretlere at sırtında gidiyor.

Varto'da köy ziyaretlerine giden vatandaşlar, ulaşım aracı olarak atları tercih ederken, yırtıcı hayvanlara karşı ise yanlarında uzun sopalar bulunduruyorlar. İlçeye bağlı Özkonak köyünden Çayçatı köyüne gitmek isteyen 7 arkadaş, yolda karşılaştıkları kurdu uzun süre kovarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

Varto'da atların en büyük yardımcıları olduğunu söyleyen Şerafettin Çetin, yazın kadınların, kışın ise erkeklerin ulaşım aracı olarak atları tercih ettiklerini söyledi. Kış mevsiminde köy yollarının genelde ulaşıma kapalı olduğunu dile getiren Şerafettin Çetin; "Biz de yolda kalmamak için atları tercih ediyoruz. Varto bölgesi dağlık bir alan olduğu için kurt ve benzeri yırtıcı hayvan da fazla bulunmak. Biz bu tür yırtıcı hayvanlara karşı kendimizi korumak için yanımızda uzun soplar bulunduruyoruz" dedi.

Vahiyettin Çetin ise, 7 kişiyle birlikte Çayçatı köyündeki akrabalarını ziyaret etmek için yola çıktıklarını kaydederek "Köyden bir süre uzaklaştıktan sonra yolda karşımıza bir kurt çıktı. Biz de kurdu kovalamaya başladık. Yaklaşık 5 kilometrenin ardından kurdu kaybettik ve biz de yolumuza devam ettik" diye konuştu.

AT KÖYLÜLERİN VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM ARACI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:20:04
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 16:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?