3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Azgın sularda mücadele

AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ

Muş'un Dumlusu köyünün enerji nakil hatlarını lastik botlarla Murat Nehri'nden geçirmeye çalışan TEDAŞ ekiplerinin yardımına köylüler koştu.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü, hafta sonu meydana gelen ve saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan fırtınadan dolayı elektriksiz kalan yerleşim birimlerindeki arızaları onarmaya devam ediyor. Murat Nehri kıyısında bulunan merkeze bağlı Dumlusu köyünün enerji nakil hatlarındaki onarım çalışmaları ise ilginç görüntülere sahne oldu. Nehrin karşı yakasına geçmek ve balık tutmak için kullanılan lastik botlarla bu defa elektrik kabloları taşındı.

Dumlusu köyüne enerji veren elektrik kablolarının fırtınadan dolayı kopması üzerine TEDAŞ ekipleri köylülerin yardımıyla kabloları nehirden botlarla karşıya geçirdi. Ekiplerin onarım çalışmalarını büyük güçlüklerle yaptıklarını söyleyen TEDAŞ Baş Teknisyeni Sabit Büte, az sayıda yerleşim birimine elektrik veremediklerini belirtti. Dumlusu köyü için ihbar aldıklarını vurgulayan Sabit Büte, Murat Nehri üzerinde kopan iletkeni köylülerin yardımıyla karşıya geçirdiklerini kaydetti. İmkansızlıklara rağmen

Dumlusu köyünün elektriğini bugün vereceklerini ifade eden Büte, "Çok zor şartlarda görev yapıyoruz. Özellikle yüzme bilmeyen arkadaşlarımız için çok tehlikelidir. Dumlusu köyündeki onarım çalışmalarını köylülerin yardımıyla yaptık. Kelek diye tabir edilen lastik botlarla iletkenleri nehir üzerinden geçirdik" dedi.

Dumlusu Köyü Muhtarı Eşref Demir ise, fırtınadan dolayı üç gündür köyün karanlıkta kaldığını söyleyerek, "TEDAŞ Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Buraya bir ekip geldi. Kabloları karşıya geçirmek için köylüler de TEDAŞ ekiplerine yardım etti ve lastik botlarla kabloları karşıya geçirdik. Üç gündür elektriğimiz yok, inşallah bugün elektriğimiz gelir. TEDAŞ çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel de il genelinde 38 köy ve 3 beldeye henüz elektrik veremediklerini ve çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getirdi.

AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ
AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ
AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ
AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ
AZGIN SULARDA ONARIM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:59:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?